20 de moduri în care poți să-ți transformi fiecare zi în una mai bună

Uneori vrei să fii distras în timpul unei pauze sau doar să-ți ocupi timpul liber cu ceva. În astfel de momente, este ușor să cedezi  tentației, să ridici telefonul, să pornești un serial sau să accesezi magazinul online.

Dar toate aceste activități, puțin probabil că-ți vor restabili puterea. Bloggerul Trent Hamm ne sugerează să completăm timpul liber al zilei, cu activități simple, dar care îmbunătățesc cumva viața. El însuși face câteva dintre activitățile prezentate mai jos, în timpul pauzei de lucru. În weekend face mai multe.

Aceste acțiuni, îți vor distrage atenția de la probleme, te vor înveseli și te vor face să te simți mai bine.

1. Stai afară timp de 5-10 minute fără să te sustragi

Găsește un loc confortabil, cu o priveliște bună. Ia cu tine o sticlă de apă sau o ceașcă de cafea, dar lasă-ți telefonul. Uită-te în jur și observă lucrurile mici. De exemplu, privește un copil care învață să meargă pe bicicletă. Sau simte căldura soarelui pe pielea ta. Astfel te vei simți conectat cu lumea exterioară.

2. Plimbă-te prin cartierul tău

Mersul pe jos este un antrenament grozav și deloc intensiv. Va ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui. Iar aerul proaspăt, soarele și oportunitatea de a explora împrejurimile, îți vor da energie.

3. Fă o plimbare în parc

Aceasta va combina beneficii unei plimbări cu avantajele de a fi în unison cu natura. Astfel de băi de pădure te vor calma și îți vor îmbunătăți semnificativ starea de bine.

4. Bea un pahar cu apă

Apa este esențială pentru toate sistemele corpului. Plus la asta, va ajuta la înăbușirea senzației de foame.

5. Fă o mică întindere

După aceasta, te vei simți cu mult mai relaxat. Întinderea poate fi combinată și cu ascultarea unui podcast sau a unei cărți audio. Doar nu uita să te încălzești înainte. Aleargă pe loc sau sari.

6. Fă ordine în mașină

De-a lungul timpului, în cabină se acumulează gunoi: ambalaje, sticle goale, genți, cecuri, murdărie de la pantofi, praf pe geamuri. Toate acestea nu-ți permit să te simți confortabil în mașină. Aruncă gunoiul, aspiră podeaua, șterge tabloul de bord. Acum, o tură cu mașina va fi mult mai plăcută.

7. Mănâncă ceva sănătos

De exemplu, un fruct sau o legumă. Este uimitor să faci asta în aer liber. Ia o banană sau un măr cu tine și stai afară, așa cum este descris în punctul 1 și savurează din liniște și din gustul fructelor.

8. Transformă o zi neobișnuită într-un eveniment memorabil

La anumite intervale, pozează obiectele din jurul tău, sau acțiunile pe care le faci. De exemplu, la fiecare 15 minute, o jumătate de oră sau o oră. Apoi pune toate fotografiile zilei într-un singur folder și adaugă descrieri la ele. Acest lucru în sine este fascinant, în plus, te vei gândi altfel la lucrurile pe care îți irosești timpul. Este foarte interesant să te uiți la astfel de fotografii după câteva luni. O zi complet obișnuită se va transforma într-un eveniment memorabil.

9. Ajută pe cineva, fără să aștepți ceva în schimb

Cară o geantă grea, fă ceva util pentru vecini sau doar pentru un străin. Nu va dura mult, dar te vei simți mult mai bine după.

10. Adună lucrurile pe care nu le mai folosești și donează-le scopurilor caritabile

Ia o pungă sau o cutie mare și pune în ea tot ce nu mai folosești. Altcineva ar putea găsi aceste lucruri utile. Astfel vei elibera spațiul din casă și în același timp, îi vei ajuta pe ceilalți.

11. Citește un fragment dintr-o carte

Ia o carte pe un subiect de care ești interesat de mult timp. Citește câteva pagini pe zi și gândește-te la informațiile de acolo. În acest fel, vei însuși treptat materialul și vei lăsa ideile să curgă la tine în cap.

12. Fă acel lucru care trebuia făcut deja de multă vreme

Cu toții avem o listă de lucruri pe care le tot amânăm. De exemplu, reparația robinetului sau curățarea băii. Alege un lucru și continuă cu acesta. Dacă nu le poți face pe toate odată, măcar începe cu ceva. Continuând, lucrurile vor deveni puțin mai ușor de îndeplinit.

13. Mulțumește cuiva care te-a ajutat recent

Dacă cineva a făcut ceva util sau plăcut pentru tine, acordă-i câteva minute și exprimă-ți recunoștința față de acea persoană. Scrie un mesaj și mulțumește sincer persoana.

14. Organizează un mic picnic doar pentru tine

Transformă-ți plimbarea prin cartier într-o mică aventură. Ia ceva gustos cu tine, găsește un loc confortabil și mănâncă în aer liber. Nu ridica telefonul pentru a nu fi distras. Relaxează-te și bucură-te de mâncare.

15. Exerciții de respirație timp de 5 minute

Închide ochii și concentrează-te pe inspirație și expirație. Dacă ești distras de unele gânduri, revino la respirație din nou. Acest lucru te va ajuta să faci față anxietății, îți va oferi un sentiment de control și calm. Efectul nu este întotdeauna vizibil imediat, dar pe termen lung face minuni.

16. Fă un duș mai lung sau stai pur și simplu în cada plină cu apă

De obicei, când facem duș, efectuăm această procedură foarte mașinal, fără a acorda atenție senzațiilor. Fă-ți timp de această dată și bucură-te din plin de orice secundă. Vei deveni mult mai vesel și mai energic după aceasta.

17. Fă niște exerciții foarte simple cu propria greutate corporală

Este suficient să te antrenezi timp de 10-15 minute. Imediat după o astfel de încălzire, starea ta de spirit se va îmbunătăți, iar în timp și forma fizică.

18. Gătește ceva special

De cele mai multe ori gătim mese simple. Încearcă de data aceasta să petreci mai mult timp pentru a te mulțumi pe tine și pe cei dragi cu ceva special. De exemplu, înainte de a prăji carnea, ține-o o oră sau două la marinat. Nu este dificil, dar spre final, mâncarea va avea un gust mai bogat.

19. Gândește-te la ceva pentru care ești recunoscător

Gândește-te la ceea ce îți face viața mai bună. Poate fi orice: o persoană dragă, o carte bună, scaunul tău preferat sau doar vremea însorită. Gândește-te la asta timp de câteva minute și te vei simți mai fericit.

20. Petrece măcar 15 minute făcând puțină ordine prin casă

Aruncă gunoiul și pune lucrurile la locul lor. Chiar și aceste detalii mici sunt suficiente pentru a face casa mai confortabilă. Nu este necesar să faci ordine în întregul apartament dacă nu ai destul timp. Curăță bine bucătăria sau spațiul de lucru și vei observa deja diferența. În acest proces, cu siguranță vei găsi obiecte care te-au inspirat și încântat la un moment dat. Dar apoi ai uitat de ele. Oferă-le  o a doua șansă.

Acum că știi ce să faci , nu mai sta pe gânduri ! Transformă fiecare zi în una specială ! 

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !