Vrei să fii la modă și la 50 de ani? Acest articol este pentru tine!

Există multe mituri conform cărora femeile de la o anumită vârstă, de aproximativ 50 de ani, nu ar trebui să poarte haine revelatoare sau luminoase, de exemplu, mini-fuste sau bluze roșii aprinse. Puteți auzi adesea: „Eu obișnuiam să port rochii scurte, dar la 50 de ani nu îmi mai permit asta…” sau „oh, este prea luminos, este deja indecent să-l port” Acest cuvânt „DEJA” sună cel puțin ciudat. De ce „deja”?

Stilista Svetlana Kaindl, în vârstă de 42 de ani, afirmă cu încredere că noi femeile avem dreptul să purtăm imaginile pe care ni le dorim.

În primul rând, este necesar să înțelegem și să acceptăm segmentul de viață pe care ne aflăm acum. Dă-ți seama ce moment din viață este de o importanță capitală și la ce nu ar trebui să atragi atenția.

Există multe preconcepții despre îmbrăcămintea „de vârstă”. Ne confruntăm cu acest lucru peste tot: avem prieteni și cunoscuți „prietenoși”, despre acest lucru este adesea scris în presă. Revistele pentru femei sunt pline de astfel de titluri: „Cum să te îmbraci la 20, 30, 40”. De parcă ar exista o cenzură de vârstă a lucrurilor sau poate va veni poliția „la modă” și va emite o amendă pentru o femeie care poartă o fustă la 40 de ani. Dragilor, am o veste bună: nu există limită de vârstă pentru un dulap!

Dar, în mod ciudat, pe măsură ce ne apropiem de 40 de ani, imaginile devin mai închise și mai plictisitoare.

Mai jos, ofer câteva trucuri de viață pentru a ajuta la dispariția acestui tip de concepții greșite. Deci, cum să fii la modă la peste 45 de ani.

Punem în valoare avantajele

Arată-ți partea de „ciocolată” pentru a-ți spori stima de sine. Folosiți haine pentru a evidenția acele părți ale corpului pe care le considerați merite. Acestea pot fi, de exemplu, ochi strălucitori, pomeți frumoși, decolteul, brațe musculare, fese frumoase, picioare subțiri, încheieturi subțiri. Ce iți place cel mai mult la tine? Concentrați-vă pe aceste puncte din imagini.

Dacă vrei să îți scoți în evidență ochii, poți purta ochelari cu rame originale. Atenția asupra decolteului frumos va fi atrasă de decorul original. Dacă ai picioare frumoase, poți purta o rochie mai scurtă sau chiar pantaloni scurți (da, poți face și asta!).

Pune-ți lucrurile „ideale” mai des, care subliniază în mod favorabil figura. Nu contează câți ani ai. Când ne concentrăm pe cele mai bune părți ale noastre, arătăm mai încrezute în noi însene, ne simțim ca niște regine în aceste haine. Și nimeni nu va îndrăzni să facă un comentariu despre inadecvarea ținutelor. Și dacă o fac, nimeni, sunt sigură, nu va acorda nici cea mai mică atenție. După cum se spune, a intrat pe o ureche, a zburat din cealaltă. Deveniți mai puțin dependenți de vizionarea fotografiilor filtrate de frumuseți fără celulită și riduri pe social media. Aceste imagini pot fi savurate în doze mici.

Deveniți specială

Cel mai bine este să-i ignori pe cei care spun că de la o anumită vârstă nu poți purta rochii scurte, culori strălucitoare, trebuie să îți acoperi mâinile sau să te tunzi scurt. Acest lucru poate duce la faptul că multe doamne care au peste 50 de ani încep să arate la fel și acest lucru este exact opusul stilului personal, al individualității. La urma urmei, stilul individual face ca fiecare doamnă să fie specială.

Poate aveți lucruri rare, fie că este vorba de haine sau accesorii, pe care, să zicem, le-ați moștenit sau le-ați adus dintr-o călătorie, găsite într-un magazin second-hand, l-ați cumpărat, iar această achiziție a fost asociată cu un eveniment plăcut din viață. Simțiți-vă liberă să introduceți astfel de lucruri în garderoba dvs. Astfel de piese unice vor crea un stil unic, special, indiferent de anii acumulați.

În special, designerul american, Iris Apfel, o icoană a stilului din New York, și ea, pentru un minut, la 99 de ani, apare în fiecare fotografie în ochelari imenși. Toate hainele ei sunt strălucitoare și colorate. Și cred că nimeni nu va îndrăzni să spună că nu se îmbracă corespunzător.

Confortul la 50+

Acordați o atenție deosebită confortului dumneavoastră. Dacă nu vă simțiți confortabil să mergeți pe tocuri, există o mulțime de pantofi plați moderni și eleganți. Acordați atenție compoziției materialului din care sunt confecționate hainele. Elegant nu înseamnă inconfortabil. Dacă cumperi un pulover „țepos” sau blugi „strânși”, cel mai probabil nu vei purta aceste lucruri. Ritmul vieții moderne este foarte impetuos, trebuie să fiți la timp pretutindeni, prin urmare o garderobă confortabilă este o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi.

Selectarea hainelor

Nu este un secret faptul că mărcile produc haine pe baza anumitor modele medii. Dar suntem cu toții atât de diferiți: volum diferit al pieptului, lungimea brațelor, picioarelor, unii au un trunchi lung, alții au un trunchi scurt, șolduri largi, șolduri înguste. În general, toată varietatea de forme și dimensiuni.

Fiecare dintre noi este unic. Și este minunat! Dacă, în cea mai mare parte, hainele din magazine, de exemplu de pe piața de masă, nu vi se potrivesc, cea mai bună soluție ar fi să vă găsiți propriul croitor. Puteți regla oricând fusta sau pantalonii pentru a se potrivi parametrilor dvs. Este de preferat să includeți costul activității unui croitor în bugetul dvs. de cumpărături. Dacă lucrul a fost modificat doar pentru dvs., atunci, desigur, va arăta cel mai avantajos pentru silueta dvs., indiferent de vârstă. Imaginea dvs. va arăta imediat mult mai scumpă. Într-un dulap perfect potrivit, ne simțim cel mai confortabil și avantajos.

Nu vă fie frică să experimentați

Fetele tinere experimentează mai des. Crescând, dorința de a experimenta lumea modei dispare treptat. Înțelegem ce stiluri și culori fac ca aspectul nostru să fie cel mai armonios. Deci femeile se concentrează pe aceleași culori și stiluri și astfel par să închidă ușa către lumea modei. Pe de o parte, acest lucru este rațional, pe de altă parte, este incredibil de plictisitor.

Nu există o vârstă de pensionare pentru modă! Uneori, subestimăm puterea transformării, aceasta reîmprospătează și afectează pozitiv stima de sine și percepția noastră despre noi înșine.

Puteți merge la magazin și puteți încerca un stil de pantaloni pe care nu l-ați încercat până acum. Dacă aveți un dulap plin de blugi skinny, este timpul să încercați pantaloni mai largi. Dezlănțuiți-vă imaginația și nu vă fie teamă să experimentați, indiferent de ce vârsta aveți! Rămâneți deschisă pentru ceva nou, care ne face viața interesantă și proaspătă. Este necesar să părăsiți zona de confort cel puțin câțiva centimetri, efectul nu va întârzia să apară.

Urmăriți imaginea în ansamblu

Nu este vorba doar de haine.

Trebuie acordată atenție coafurii, machiajului, accesoriilor.

Încercați să urmăriți relevanța acestor puncte.

Din păcate, o tunsoare sau un machiaj nereușit ne poate spune câți ani avem conform pașaportului nostru.