Verifică-ți manichiurista: 5 semne după care recunoști o manichiură profesionistă

O manichiură frumoasă și îngrijită este importantă atât pentru aspectul fizic al unei femei, cât și pentru starea de spirit și încrederea de sine a ei, nu întâmplător, manichiura este unul dintre cele mai populare ritualuri de frumusețe din lume.

Să găsești o persoană care să-ți facă unghiile nu-i greu. E greu să găsești o persoană care să muncească cu atitudine. Iată 5 semne după care poți recunoaște o manichiură profesionistă.

1. Lipsa tăieturilor

Manichiuristele neexperimentate taie cuticula prea adânc. Deseori ele rănesc pielea și taie în marginile unghiilor până la sânge. O manichiuristă bună nu va răni niciodată un client pentru că este concentrată asupra procesului și muncește cu atitudine.

2. Oja e aplicată în straturi subțiri

O manichiuristă bună folosește ojă de calitate și o aplică în straturi subțiri. Dacă lacul este cu adevărat bun, sunt destule 1-2 aplicări. De asemenea, o manichiuristă pricepută nu va încerca să-și ascundă greșelile sub straturi suplimentare de lac. Dacă pe unghie apare un fir de praf, ea îl va îndepărta imediat și nu va aștepta să se dezvolte o bulă.

3. Staturile sunt aplicate uniform

Pentru ca oja să se întindă perfect, suprafața unghiei trebuie să fie plană. O manichiuristă bună știe să corecteze imperfecțiunile de pe unghii și să le dea un aspect perfect.

4. Pielița nu e tăiată de la rădăcini

Pielița ruptă din jurul unghiilor se îndepărtează cu o pensetă sau cu un tăietor de unghii. O manichiuristă bună nu le taie de la rădăcină, pentru că rădăcina protejează unghia de bacterii. După îndepărtarea pieliței, zona se tratează cu antiseptic sau cu ulei.

5. Chiar și unghiile pătrate sunt rotunjite

Forma pătrată a unghiilor este populară datorită spiritului practic, dar și pentru că este ușor de pilit. O manichiuristă bună întotdeauna le va da un aspect rotunjit (la colțuri). Această formă te protejează de accidentări, unghii încarnate și unghii rupte. Mai cu seamă când vorbim de pedichiură.

Citește și: Monica Bellucci: Mă bucur că nu mai sunt tânără, nu vreau să am din nou 20 de ani…