Verdictul stilistului: Ce tunsori și culori NU se mai poartă în 2021!

Moda se schimbă atât de repede încât e imposibil să ții pasul cu ea. Îți poți schimba la nesfârșit garderoba și oricum vei rămâne în urmă. Același lucru e valabil pentru coafură. Poți încerca cele mai stilate și elegante tunsori, dar dacă nu ai ținut cont de forma feței, tonalitatea tenului și starea părului tău – degeaba le-ai mai încercat.

Dacă mă întrebi ce este la modă astăzi, voi răspunde totul și nimic. Dar pot să-ți spun cu certitudine ce nu e la modă. Am întrebat un stilist ce tunsori nu se mai poartă în acest sezon și iată ce răspuns am primit.

Tunsori cu breton drept și gros

Acest stil este învechit și plictisitor. Bretonul drept scoate în evidență lipsa volumului, acoperă prea tare fruntea, făcând fața să pară masivă și greoaie. Prin urmare, îți recomandăm să încerci coafuri cu breton asimetric, care descoperă o parte din frunte, adăugând feței prospețime și rafinament.

Șuvițe evidențiate

Tehnicile tradiționale de evidențiere a părului au pierdut terenul în fața tehnicilor moderne, precum ombre, balayage, california, shatush, bronding și altele. Iar unii stiliști afirmă că și stilul ombre este în pericol. Deși nu putem numi o astfel de coafură demodată – dacă vrei să ieși în evidență, cu certitudine ai nevoie de un fason mai original.

Tunsori cu tâmple rase

Acest stil a fost creat pentru femeile îndrăznețe și sigure de sine, care vor să-și sublinieze independența și tăria de caracter. Tâmplele rase, tranzițiile netede și lipsa volumului pe creștet – cu siguranță te vor scoate în evidență. Dar în același timp, îți vor omorî farmecul și feminitatea. Există o groază de tunsori originale, care arată mult mai grațios și feminin.

Tunsori complexe

Tunsorile mult prea sofisticate arată deplasat și pretențios. Nu uita că astăzi e la modă naturalețea și stilul minimalist. O coafură precum cea de mai jos nu se încadrează nicicum în această formulă. În plus, este neconfortabil să o porți, pune presiune pe rădăcini și e greu de întreținut.

Tunsori în stil afro

Cu siguranță o astfel de coafură îți poate împrospăta imaginea și poate ascunde problemele părului tău. Dar prețul acestor efecte este prea mare, deoarece greutatea și structura buclelor deteriorează firele și rădăcinile. Iar pe deasupra, coafura e greu de întreținut.

Tunsorea mullet păr scurt

O coafură întâlnită tot mai rar în prezent, dar care era foarte populară la mijlocul anilor 80′ și care a renăscut spontan în anul 2021. Dar la fel de spontan s-a stins. Coafura se particularizează prin șuvițe lungi la ceafă și în zona tâmplelor. Și arată complet demodat.

Hai mai bine să privim partea plină a paharului și să vedem ce tunsori sunt actuale în acest sezon și vor rămâne actuale în viitorul apropiat. Le găsești în articolul de mai jos.

Citește și: Sunt frumoase și ușor de întreținut: 15 tunsori elegante pentru păr subțire și rar!