Vei merge cu încredere la frizer: 9 secrete despre tuns, pe care nu ți le spune nimeni

De ce vizetele la frizer nu ne aduc satisfacția așteptată, starea părului nu se schimbă radical, iar trecătorii nu-și întorc capurile, privindu-ne coafura? Poate că problema vine de la necunoașterea acestor 9 secrete? E timpul să le cunoști și să încetezi să mai greșești!

1. Mitul despre tăierea vârfurilor

Tăierea frecventă a vârfurilor nu duce la mărirea vitezei de creștere a părului. E doar un mit prea cunoscut. Creșterea depinde de cât de hrănit este foliculul de păr, iar tăierea capetelor nu are nicio legătură cu asta.

2. Când e timpul să tai vârfurile despicate

În medie, firele de păr încep să se despice o dată la 3-4 săptămâni, dar nu trebuie să fie tunse la fel de des. Perfect e să faci asta o dată la 6-8 săptămâni. În acest mod părul va reuși să crească și să arate sănătos.

3. Nu te spăla pe păr înainte de tunsoare

Frizerul oricum îți va spăla părul înainte să-l tundă, iar spălarea dublă îl va usca prea tare, ceea ce nu e bine pentru podoaba capilară.

4. Scările trebuiesc făcute în funcție de tipul feței

O tunsoare în scări nu se face după o fotografie din internet, ea necesită a fi adaptată formei feței. Numai așa o tunsoare te poate avantaja cu adevărat și poate ascunde unele neajunsuri.

5. Poate fi tuns părul uscat

Bineînțeles, e mai comod de tuns părul ud, pentru că se piaptănă bine și este mai ascultător. Însă tunsoarea poate fi făcută și pe părul uscat, cu o singură condiție, să fie realizată de un profesionist experimentat.

6. Bretonul se alege în funcție de forma feței și structura părului și nu de trend

Nu-ți fă un anumit breton doar pentru că este la modă. Toate avem fețe și păr diferit. Un breton drept și scurt nu poate avantaja pe oricine. Aceasta este o alegere individuală, neapărat cu sfatul frizerului.

7. Nu poți păstra lungimea părului cu fire despicate

Refuzul de a tunde 1-5 cm din lungimea părului nu te va ajuta să ai un păr mai lung. Firele despicate se vor rupe și oricum îți vor scurta părul.

8. Nu te rușina să arăți fotografii cu tunsorile care îți plac

Dacă ai ales ceva care îți place, consultă-te cu frizerul referitor la asta. Specialistul îți va spune dacă o astfel de coafură este posibilă în cazul tău sau îți poate propune o alternativă în același stil.

9. O tunsoare scurtă nu este neapărat și economicoasă sau ușor de îngrijit

Nu crede că o tunsoare scurtă te va scăpa de griji. Dimpotrivă, vei fi nevoită să-ți tunzi părul mai des, să-l speli mai des și să-l aranjezi zilnic.