Vei arăta impecabil: 10 reguli de stil de la cele mai elegante femei

Marlene Dietrich, Bette Davis, Greta Garbo, Grace Kelly, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor – toate aceste femei nu au fost pur și simplu actrițe de cinema, ci și adevărate icoane ale modei.

Ele au reinventat imaginea femeii pe marile ecrane, inspirând milioane de femei din toată lumea să fie mai sigure de sine și să-și pună în valoare frumusețea, inteligența, farmecul și feminitatea. Mai mult, ele rămân un exemplu pentru multe dintre noi. Iată 10 lecții de stil pe care le putem învăța de la divelele de altădată ale Hollywood-ului.

1. Nimeni nu este perfect. Greta Garbo avea nasul strâmb, Bette Davis avea fruntea lată, iar Marilyn Monroe avea privirea încrucișată și se bâlbâia încontinuu. Dar asta nu le-a împiedicat să devină renumite.

2. Evită culorile vibrante. Paleta cromatică trebuie să fie dominată de nuanțe clasice, începând cu alb-negru (ideal pentru imaginea unei femei elegante), precum și de tonuri pastelate, cremoase sau de nuanțe întunecate.

3. Nu uita de accesorii. Ochelarii, cerceii, inelele, eșarfele, colierele, mănușile, poșetele – toate acestea vor adăuga eleganță ținutei tale. Dacă sunt alese inteligent, accesoriile pot transforma o ținută obișnuită într-una expresivă și elegantă.

4. Postura corectă este aproape sinonim cu eleganța. Toate femeile elegante stau drept, asemenea unor lebede. Capul sus, spatele drept, bărbia ridicată, umerii desfăcuți – așa arată o femeie elegantă, ademenitoare și sigură de sine. Vedetele contemporane au cam uitat ce înseamnă să-ți porți corpul cu eleganță.

5. Lenjeria de corp contează. Nu te vei simți niciodată elegantă, chiar și în cea mai frumoasă rochie, dacă lenjeria pe care o porți este inconfortabilă, urâtă, veche sau de calitate proastă. Înainte femeile purtau lenjerie modelatoare. O lenjerie bună corectează silueta, ascunde imperfecțiunile corpului, îndreaptă postura și te face cu adevărat elegantă.

6. Țesăturile fine arată elegant și scump. Alege bluze de calitate, din țesături moi precum inul, bumbacul, mătasea sau șifonul. Ele îți vor da un aer nobil și elegant și te vor face să te simți bine.

7. Femeia după maniere se cunoaște. De reguli de conduită e bine să ne folosim în fiecare zi. Cu cât sunt mai uzitate, cu atât e mai bine. Ele nu sunt demodate, ci din contra, sunt din ce în ce mai apreciate. O femeie manierată cucerește prin eleganța ei. Manierele se manifestă prin felul cum vorbești, cum te prezinți, cum te miști, dar și prin felul cum porți geanta.

8. Cel mai important lucru este încrederea de sine. Marele scriitor german, Erich Maria Remarque (care, de altfel, a fost îndrăgostit de actrița Marlene Dietrich), spunea că arată ieftin numai ceea ce porți fără încredere de sine.

9. Ținuta întotdeauna trebuie să fie potrivită contextului. Aceasta e una din regulile elementare, care fac diferența dintre o ținută elegantă și una ridicolă, demodată și deplasată. Dress cod-ul e la putere, indiferent de context!

10. “Dă-i unei fete pantofii potriviți și va putea cuceri lumea” – Marilyn Monroe. Pantofii sunt cea mai importantă piesă din garderoba unei femei. Ei sunt atotputernici. O pereche potrivită de pantofi îți poate corecta postura, împrospăta imaginea, îmbunătăți starea de spirit și crește încrederea de sine.

Citește și: “Mereu m-am considerat urâtă” – Povestea neștiută a legendarei Brigitte Bardot