Vacuum-ul abdomenului – cel mai bun exercițiu pentru scăderea în greutate!

Vacuum-ul abdomenului este un exercițiu abdominal elementar, care contribuie la corectarea siluetei și scăderea în greutate. În plus, exercițiul îți va crește capacitatea plămânilor, îți va întări mușchii interni ai abdomenului și îți va îmbunătăți sistemul digestiv.

Cum se face vacuum-ul abdominal?

Pun pariu că l-ai făcut de multe ori în copilărie. Exercițiul se trage încă din antichitate și poate fi făcut oricând și oriunde. Nu trebuie decât să inspiri adânc, iar apoi să eliberezi tot aerul din plămâni și în același timp să-ți retragi abdomenul.

Cel mai bine e să-l faci dimineața devreme, pe stomacul gol, pentru a nu pune presiune pe organele interne. În momentul în care atingi punctul culminant și nu mai ai unde să bați în retragere – rămâi în această poziție timp de 5-6 secunde. Repetă exercițiul de 5-6 ori în fiecare dimineață.

Beneficii Vacuum

Acest exercițiu este un fel de masaj al organelor interne. Vacuum-ul îmbunătățește starea tractului digestiv, ameliorează tensiunea din partea inferioară a spatelui, previne problemele sistemului genito-urinar, îmbunătățește circulația sângelui în cavitatea abdominală, activitatea tuturor organelor interne și previne stagnarea întregului corp. DAR!

Dar, atenție. Acest exercițiu pune presiune pe organe și poate provoca o accentuare a afecțiunilor existente sau poate crea crampe suplimentare în timpul menstruației. Prin urmare, dacă exercițiu îți creează disconfort – renunță la el.

Pot să fac vacuum în fiecare zi?

Vacuumul nu trebuie efectuat în caz de menstruație, sarcină, boli uterine, boli infecțioase acute ale cavității abdominale și pelvisului mic, boli digestive cronice, boli tromboembolice și tumori maligne.

De asemenea, exercițiu nu se practică după operații și pe stomacul plin (trebuie să treacă minim două ore după ce ai luat masa). În rest, exercițiul este absolut inofensiv și poate fi făcut în fiecare zi. Rezultatele se fac simțite deja după câteva săptămâni.

Citește și: Are 46 de ani, a născut 7 copii, dar arată ca o adolescentă. Care este secretul ei?