Urmează regulat aceste 4 sfaturi simple și vei avea tălpi ca de bebeluși

Ți-ai făcut pedichiura, iar peste o săptămână tălpile au redevenit tari, uscate și par neîngrijite? Nu învinui pedichiurista, pur și simplu respectă sfaturile noastre cum să menții efectul de după pedichiură mai mult timp.

Pielea fiecăruia este individuală, inclusiv cea de pe tălpi. Unele femei, practic nu-și îngrijesc deloc tălpile și arată impecabil, iar altele fac proceduri costisitoare regulat și tot suferă din cauza călcâilor crăpate.

Dacă faci parte din a doua categorie, atunci aceste sfaturi sunt pentru tine.

Sfatul nr.1

Spală tălpile zilinic cu piatra ponce și aplică o cremă hrănitoare. Poți folosi creme din comerț sau poți realiza regulat măști din ingrediente găsite în bucătărie: uleiul de măsline, untul, smântâna sunt produse emoliente foarte bune.

Sfatul nr.2

Cel puțin o dată pe săptămână fă o baie pentru picioare. Este foarte eficientă cea cu bicarbonat de sodiu și sare de mare. Toarnă într-un lighean 2 litri de apă călduță și dizolvă în ea câte o lingură de sare și una de bicarbonat.

Pune picioarele în apă și stai timp de cel puțin 20 de minute. După băiță, freacă tălpile cu piatra ponce și aplică o cremă.

Sfatul nr.3

După baie, aplică un peeling sau un scrab. Spre exemplu, peeling-ul pe bază de aspirină și suc de lămâie face minuni. Mărunțește patru comprimate de aspirină și dizolvă-le într-o lingură de apă și în una de suc de lămâie. Aplică amestectul pe tălpi și îmbracă pe picioare niște pungi din plastic. Stai cu ele timp de 20 de minute. La final, masează bine tălpile, clătește și aplică o cremă.

Sfatul nr.4

După peeling, poți face măști pentru picioare sau împachetări cu uleiuri. Aplică o lingură de ulei de ricin, de in sau de măsline, în care ai adăugat anterior o capsulă de vitamina E și/sau A. După aceste proceduri, îmbracă pe picioare câte o pungă din plastic și niște șosete. Perfect ar fi să stai așa toată noaptea sau cel puțin două ore.