Urmează 3 reguli simple, pentru ca să întinerești cu 10 ani

Uneori, privindu-ne în oglindă, ne dorim să întoarcem timpul înapoi, sau cel puțin să-l oprim pentru o clipă, cât ochii și părul strălucesc de perfecțiune. Am putea crede că prelungirea tinereții pentru mult timp este ceva de domeniul fantasticului și un ideal de neatins. De fapt, nu-i atât de greu, este nevoie de a urma un set de reguli și o serie de sfaturi. Cu toții dorim să arătăm mai tineri atât la 25 de ani cât și la 45.

Este important să înțelegi că pentru rezultatul așteptat trebuie să abordam situația în complex. Există multe trucuri dar ele nu te ajută prea mult, dacă nu ai grijă de organismul tău din interior. Prin urmare vom lua în considerare recomandările noastre complete, care se vor referi atât la sănătatea exterioară cât și interioară. Nu trebuie să cheltui sume fabuloase pentru suplimente anti-îmbătrânire, care promit rezolvarea problemelor peste noapte. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a arăta mai tânăr la orice vârstă, este să abordezi complex  aspectul exterior și sănătatea .

Tinerețea vine din interior

Chiar dacă procesul îmbătrânirii este iminent, el poate fi controlat. Pentru ca aspectul exterior să nu trădeze vârsta, este foarte important să începi să ai grijă de tine prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Sunt câteva lucruri prioritare pe care trebuie să pui accent.

1 .Alimentația sănătoasă.

Pentru a arăta tânăr cât mai mult timp trebuie să monitorizezi cu atenție dieta. Trebuie să excluzi mâncarea de tip fast food, carbohidrații și grăsimile. În general orice restricții alimentare nu sunt de dorit, este însă important să înțelegi că orice aliment, pe care îl consumăm, ne afectează atât starea corpului cât și calitatea pielii.

2 .Activitate fizică regulată.

Nu vorbim despre antrenamente complexe în sală, ci despre adăugarea a mai multă mișcare în viața de zi cu zi: mersul pe jos, urcatul scărilor. Un stil de viață sedentar afectează aspectul fizic și starea sistemului intern, devenind un obstacol în păstrarea tinereții.

3 .Somn suficient.

Somnul ne permite să ne restabilim resursele, atât fizice cât și morale, iată de ce somnul suficient are legătură directă cu succesul în care corpul va lupta cu influențele externe negative. De mare ajutor sunt brățările fitness, care în primul rând controlează cantitatea de activitate fizică, în al doilea rând controlează cantitatea și calitatea somnului.

4 .Lupta împotriva stresului.

În lumea modernă practic nu există oameni care să nu se simtă stresați. Este foarte important să-ți monitorizezi starea fizică și psihică, să acorzi timp suficient pentru odihnă.

Cosmeticele și îngrijirea

Următorul pas pentru a arăta mai tânăr este corectarea defectelor și imperfecțiunilor. Nu toate sunt legate de vârstă, totuși merg paralel. Trebuie să acordați o atenție sporită atât produselor cosmetice de îngrijire, cât și celor decorative, pentru a-l selecta după tipul pielii, cât și tonul feții. Paleta de culori utilizată în machiaj pe unii îi poate îmbătrâni, pe alții însă îi poate face să arate mai tineri. Sunt câteva aspecte importante de care trebuie să țineți cont, pentru a arăta mult mai tânăr.

1 .Fondul de ten potrivit și pudra minerală

Este foarte importantă alegerea corectă a fondului de ten după tipul și culoarea pielii ,astfel încât să nu arate ca o mască prea întunecată sau prea deschisă, în același timp să ascundă toate imperfecțiunile. Acest lucru se aplica și în cazul pudrei minerale, deoarece produsele alese incorect, pot evidenția defectele, relieful comedoanelor sau poate provoca iritații ale pielii, să o usuce în exces sau să o îngrașe.

2 .Crema hidratantă potrivită vârstei

Este unul din puținele momente, când trebuie neapărat să țineți cont de vârsta pe care o ai. Cremele anti-îmbătrânire sunt concepute în funcție de nevoile pielii la o vârstă sau alta, iată de ce este foarte important de a alege un produs, care vă va oferi suficientă hrană, regenerare, hidratare.

3 .Accente luminoase

Accentele potrivite de culoare în machiaj, sunt una din cele mai sigure metode care asigură un aspect tineresc și proaspăt.Cel mai avantajos ar fi machiajul „ochi de pisică„ care ar permite modelarea formei ochilor, făcându-i mai deschiși, la fel rujul luminos. În cazul rujului nu există restricții, decât curajul tău și promptitudinea de a experimenta.Este bine într-un anumit machiaj să faceți unul sau două accente, în rest să păstrați aceeași gamă de culori.Machiajul prea fin trădează vârsta, ca și excesul de altfel.Produsele tind să se adune pe riduri și să accentueze orice imperfecțiuni ale pielii.

4 .Fard de obraz și iluminator 

Nimic nu oferă un aspect mai proaspăt și luminos feței, ca fardul de obraz și iluminatorul. Fardul evidențiază pomeții, oferindu-le un aspect sănătos, iluminatorul însă permite să evidențiezi cele mai proeminente trăsături ale feței.

Schibărmi în rutina ta zilnică care te fac să pari mai tânără

Există o mulțime de lucruri care introduse în rutina ta zilnică, te ajută să menții un aspect mai tânăr. De exemplu încercă să treci la lenjerie de pat care conține fire de mătase. Dormirea completă pe mătase este destul de dificilă și costisitoare, deoarece mai este și destul de alunecoasă. Cu toate acestea, anume adăugarea firelor de mătase la lenjeria de bumbac o face mult mai moale și delicată.  Aceasta, în primul rând îmbunătățește calitatea somnului, în al doilea rând are un efect bun asupra calității pielii.

Dacă dorești să arăți mai tânăr, unul din instrumentele care te poate ajuta este tunsoarea. Uneori afectează percepția feței chiar mai mult decât machiajul, deoarece aspectul părului este foarte atrăgător și formează o imagine zilnică. Cel mai bine este să te consulți cu un coafor profesionist, care te poate ajuta să alegi o tunsoare sau un stil care să se potrivească hainelor pe care le porți mai des, cu formei feței, machiajul pe care îl preferi, tunsoarea. De asemenea poți lua în considerare vopsirea părului, nu neapărat în unele culori strălucitoare, trebuie doar să-ți împrospătezi puțin culoarea, să adaugi câteva accente sau tonuri interesante și veți arăta deja mult mai tânăr. Merită să renunți la alcool și fumat, dacă sunt prezente în viața de zi cu zi, precum și la o cantitate mare de cafea și băuturi energizante. Alcoolul, nicotina și cofeina afectează în mod special starea pielii și a dinților, dar și a întregului organism.

Ele provoacă edem, o reacție alergică a pielii și deprimă sistemul nervos, care  este adesea zguduit de stres constant. Merită să crești utilizarea apei plate, conținând de preferință o cantitate mare de minerale utile și oligoelemente. Dacă totuși ai nevoie de ceva pentru ați menține performanța poți trece de la cafea la ceai verde. De asemenea conține cofeină, dar în cantități mai sigure.

Nu este atât de dificil să arăți tânăr. Important este să ai grijă de tine, să fii atent la schimbările de ordin extern și intern și să observi tendințele din jurul tău.

Ține minte- tinerețea se naște din interior.