Un stil care a făcut istorie – 10 reguli de stil de la Marilyn Monroe

Marilyn Monroe a fost un adevărat fenomen în lumea modei. Actrița nu a avut niciodată o siluetă perfectă, nu a avut un chip de model, suferea de strabism, se bâlbâia și avea o bărbie ne expresivă. Cu toate acestea, a devenit un simbol al cinematografiei mondiale și, poate că, cea mai renumită blondă din toate timpurile.

Marilyn știa bine care sunt avantajele și dezavantajele sale și a știut mai bine ca oricine să joace această carte, profitând de atuuri și mascând cu iscusință punctele slabe. Iată 10 ținute ale actriței care mai sunt actuale și astăzi.

Accentul pe monocrom

Marilyn nu era foarte înaltă și nu avea o siluetă perfectă. Însă hainele monocrome ascundeau acest neajuns. Acesta e un truc vestimentar elementar, care ajută femeile să fie mai zvelte. Orice ținută monocromă creează o linie verticală care alungește vizual silueta.

Talia înaltă

Alege pantaloni cu talie înaltă. Datorită lor, picioarele tale vor arăta mai lungi, și implicit mai subțiri. Indiferent că e vorba de pantaloni clasici, joggers sau blugi. Efectul va fi și mai bun dacă adaugi la pantaloni o pereche de pantofi cu toc înalt.

Contrastele

Cu toate că multe femei consideră stilul alb-negru plictisitor, experiența arată că un look proaspăt și expresiv poate fi creat chiar și din nuanțe neutre, precum negru, alb și gri, mai ales când există un joc de contraste sau hainele au un fason neobișnuit.

Pantaloni cu talie înaltă + un top mulat

Marilyn Monroe nu avea un abdomen perfect, din contra, întotdeauna a avut câteva kilograme în plus. Iar pentru a-și pune în valoare pieptul și a distrage atenția de la abdomen, purta pantaloni cu talie înaltă cu un top mulat. Acest truc îi evidenția pieptul și o făcea mai apetisantă.

Decupajele

Marilyn a devenit vestită pentru puterea de seducție. Decupajele sunt o modalitate excelentă de a crea un look senzual și tentant, fără a arăta vulgar și deplasat. E important să găsești echilibrul dintre eleganță și senzualitate. În ceea ce privește culoarea, vara se poartă nuanțe pastelate decorate cu flori.

Țesăturile fine

Țesăturile fine arată elegant și scump. Alege bluze de calitate, din țesături moi precum inul, bumbacul, mătasea sau șifonul. Ele îți vor da un aer nobil și elegant și te vor face să te simți bine.

Pantofii cu tocuri înalte

Dă-i unei fete pantofii potriviți și va putea cuceri lumea” – Marilyn Monroe. Pantofii sunt cea mai importantă piesă din garderoba unei femei. Ei sunt atotputernici. O pereche potrivită de pantofi îți poate corecta postura, împrospăta imaginea, îmbunătăți starea de spirit și crește încrederea de sine.

Rujul – accentul care răspunde de expresivitate

Marilyn nu a purtat un machiaj foarte expresiv sau strălucitor. Dar nu a ezitat niciodată să-și sublinieze buzele. Abilitatea ei de a alege ideal nuanța de ruj pentru fiecare ținută a fost și rămâne de invidiat. Chiar și cea mai intensă nuanță de roz arăta armonios cu ținutele ei.

Rochia de seară

Dacă vrei să adaugi un pic de eleganță și rafinament ținutei tale, îmbracă modele puțin mai strânse pe corp, în special în zona taliei. Acestea sunt numai bune pentru femeile manierate și sigure de sine.

Haina cu guler înalt

Inițial, acestea erau purtate doar de bărbați, în special de muncitori, militari și jucători de polo, îndeplinind o singură funcție – de a menține căldura. Însă Audrey Hepburn și Marilyn Monroe au făcut ca acest articol vestimentar să fie asociat cu femeile rebele, nonconformiste, dar teribil de elegante.

Citește și: “Mereu m-am considerat urâtă” – Povestea neștiută a legendarei Brigitte Bardot