Un nutriționist a numit 7 combinații de alimente, pentru o sănătate de fier

Cu toții ne place să mâncăm și, cu cât mâncarea este mai gustoasă, cu atât mai bine este pentru noi. Dar cu siguranță puțini oameni știu că combinația corectă a produselor într-un fel de mâncare depinde nu numai de gustul acesteia, ci și de modul în care aceste produse vor afecta corpul. Nutriționiștii spun că combinația acestor perechi de produse nu numai că va oferi papilelor gustative multă plăcere, ci va avea un efect benefic corpului.

1.Ouă + roșii (ouă + ceapă) = tinerețe veșnică

Recomandabil este să preparați ouă prăjite în ulei vegetal. Ceapa și roșiile sunt bogate în seleniu, carele joacă un rol important în dezvoltarea sistemului de reproducere al corpului. Această substanță este absorbită corespunzător în combinație cu vitamina E, care la rândul ei se găsește în ouă și ulei vegetal.

În acest caz, trebuie să consumați alimente care conțin aceste minerale. Prin urmare, ouăle amestecate cu ceapă sau roșii și chiar mai bine – cu ambele, este o sursă excelentă de seleniu și vitamina E. Principalul lucru este să îndepărtați tava de pe aragaz la timp, deoarece aceste substanțe bune sunt distruse în timpul prelucrării termice îndelungate.

2.Ouă + broccoli (ouă + spanac) = Viață fără osteoporoză

Potrivit unui studiu, femeile care primesc cantități adecvate de calciu și vitamina D în dieta lor au cu 30-40% mai puține șanse de a suferi în perioada premenstruală.

Ouăle de găină sunt cea mai bună sursă naturală de vitamina D, iar frunzele verzi de broccoli și frunzele de spanac sunt bogate în calciu, care este slab absorbit fără vitamina D. Frunzele de spanac sunt, de asemenea, bogate în vitamina K, care este importantă pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor.

3.Tomate + Ulei vegetal = Pielea mai tânără și lupta împotriva cancerului

Licopenul, un puternic antioxidant găsit în roșii, reduce daunele cauzate de soare. Grăsimile vegetale ajută la metabolizarea licopenului. Un studiu a demonstrat că persoanele care consumă ulei de măsline au mai puține riduri. Și semințele de in, bogate în acizi grași polinesaturați omega-3, ajută la îmbunătățirea stării pielii și a părului.

În plus, roșiile și uleiul sunt făcute pur și simplu pentru a fi consumate împreună ca bruschette sau salată caprese. Efectul cosmetic al „cuplului” mediteranean poate fi îmbunătățit. Fierbeți roșiile în ulei de măsline la foc mic (110 grade) (mai mult licopen este eliberat când este încălzit).

4.Spanac + avocado = vedere excelentă

Spanacul – un depozit de luteină și vitamina A. În avocado există și mai multe vitamine, în plus, pulpa fructului este bogată în grăsimi „bune” de care organismul are nevoie pentru a dizolva acești nutrienți.

5.Carne de porc fiartă + Varză de Bruxelles = Luptă împotriva cancerului

Cine a spus că carnea prăjită este rea pentru organism? În Germania și Austria, de exemplu, mușchiul de porc cu varză înăbușită este un fel de mâncare națională sănătoasă. Nimeni nu se oferă să prăjească carnea de porc grasă în margarină! Cel mai important mineral din carne de porc este seleniul, un antioxidant anti-cancer. Combinarea cărnii de porc cu legume bogate în sulforafan (cum ar fi varza de Bruxelles sau conopida) crește puterea mineralului de până la 13 ori.

În plus, proteinele din carnea de porc și din varză sunt o sursă de aminoacizi esențiali (lizină, treonină, metionină), care sunt necesare pentru hematopoieză, creșterea și repararea țesuturilor, stimularea funcțiilor rinichilor, glandelor suprarenale, glandei tiroide.

6.Iaurt + semințe de in zdrobite = digestie excelentă

Concepute special pentru a ajuta digestia, iaurturile conțin probiotice – bacteriile „bune”.  Pentru a supraviețui și a se înmulți, probioticele au nevoie de prebiotice – fibre speciale de plante care se găsesc în semințele de in.

Restaurarea și menținerea unui echilibru sănătos al sistemul digestiv este ușoară: adăugați o linguriță de semințe zdrobite în iaurt.

7.Terci de ovăz + mere (fulgi de ovăz + suc de portocale) = vase de sânge sănătoase și inimă

Terciul de ovăz conține beta-glucan și avenantramide, care ne protejează vasele de sânge de colesterol. Puteți spori efectul vindecător al terciului de dimineață cu felii de măr proaspăt, care sunt bogate în flavonoide – antioxidanți importanți care protejează corpul de radicalii liberi și, în plus, combate inflamațiile.

Și puteți bea cu siguranță suc de portocale – studiile efectuate de Departamentul American de Agricultură au arătat că sucul de portocale și fulgi de ovăz folosiți „pentru companie” sunt un mijloc excelent de curățare a vaselor de sânge și de prevenire a atacurilor de cord. Împreună, aceste alimente sunt mai bune la stabilizarea colesterolului rău.