Scapă de prejudecăți: 5 haine elegante, care în zadar sunt considerate bătrânești!

Fusta plisată, pelerina, basmaua, cardiganul și cămașa cu volane – ce au în comun aceste piese vestimentare? Toate sunt considerate bătrânești. Cel puțin ăsta e motivul pentru care multe femei evită un fason sau altul. Și într-o anumită măsură au dreptate.

Dar există și cealaltă față a monedei. Toate aceste articole vestimentare pot fi purtate altfel decât ne-am obișnuit. Iar un fason nou arată întotdeauna stilat. Hai să vedem cum putem profita din plin de farmecul lor.

#1. Poncho în tonuri pastelate

Ca să fie stilată, pelerina trebuie alungită și lipsită de imprimeuri. O pelerină elegantă, de culoare bej, e o modalitate excelentă de a ascunde imperfecțiunile siluetei și a echilibra partea inferioară și cea superioară a ținutei.

Pelerina e o alegere excelentă pentru zilele răcoroase de toamnă, când rochiile vaporoase nu mai sunt bune de nimic. Un poncho alungit te va ajuta să pari mai înaltă și îți va împrospăta imaginea, mai ales dacă e realizat în tonuri pastelate și e lipsit de decor.

#2. Fusta plisată

Fusta plisată se potrivește pentru toate vârstele. Un design luminos poate fi asociat cu nuanțe neutre, astfel încât ținuta să arate stilat și laconic. Fusta plisată este feminină, romantică și versatilă. Ea poate fi inclusă într-o paletă variată de ținute, atât pentru ocazii casual, cât și pentru evenimente speciale sau întâlniri de afaceri.

Modelul a fost inspirat din moda anilor ’50, motiv pentru care se poate lăuda cu un aspect clasic, apropiat de vintage. Ea poate fi purtată cu sacou, cămașă, jachetă, geacă, până și cu un pulover de cașmir. În prezent există aproape o infinitate de modele pentru vârsta, corpul, stilul și gustul fiecărei femei.

#3. Eșarfa

Popularitate pentru eșarfe vaporoase își trage rădăcinile din anii ’60-70 ai secolului trecut, când libertatea de exprimare cunoștea o adevărată revoluție atât în Statele Unite ale Americii, cât și în Europa Occidentală. Twiggy, Sophia Lauren și Brigitte Bardot nu ezitau să poarte o eșarfă pe cap sau la gât ori de câte ori aveau ocazia.

Noi însă îți propunem să o porți pe umeri, asemenea unui poncho. Mai mult decât atât, o poți prinde în jurul taliei folosind un cordon. Acest stil îți va da un aer îndrăzneț și cochet.

#4. Cardiganul

Cardiganul este o alternativă excelentă pentru jachete. Acesta transformă imaginea unei femei, făcând-o să arate și mai delicat. Primăvara și vara se poartă cardigane fine din tricot, iar în perioade rece cardigane din țesătură densă.

De regulă, cardiganele scurte se potrivesc de minune femeilor subțiri, iar cele lungi femeilor plinuțe. Și nu uita să ții cont de culori. Contrastele împrospătează imaginea oricărei femei. Modelul de mai sus e confecționat din tricot dens și poate fi purtat atât la birou, cu pantaloni negri, cât și în viața de zi cu zi, cu blugi. Dungile contrastante și nasturii florali adaugă ținutei expresivitate, iar croiala clasică îi conferă o eleganță de nemaivăzut.

#5. Cămașa cu volane

În general, volanele sunt drăguțe și arată superb pe cămăși și rochii de vară. Dar trebuie să fii atentă cu fasonul și numărul lor pentru că riști să te transformi într-o bunicuță pretențioasă, ceea ce nu te avantajează deloc.

Volanele adaugă prospețime și expresivitate unei ținute, dar ai grijă să fie verticale sau diagonale, deoarece forma și dispunerea lor îți vor influența nemijlocit silueta. Și, bineînțeles, cămașa trebuie să fie clasică, croită lejer și fără inserții suplimentare.

Citește și: În afara modei: 3 greșeli vestimentare care îți sabotează ținuta!