Tunsori și culori ale părului care te vor face să radiezi după 50 de ani

Dacă ai peste 50 de ani, ai un păr foarte fin și crezi că nu-ți poți coafa părul așa cum vrei, te înșeli. Poți alege atât părul lung, cât și cel scurt. Dar adevărul este că cele mai scurte coafuri arată mult mai bine la femeile de peste 50 de ani, indiferent dacă părul este subțire sau des.

După 50 de ani, evită tunsorile structurate. Pentru a-i oferi feței catifelare, optează pentru tunsori cu linii moi și curate, cum ar fi bob lung, bob ondulat sau bouffant de lungime medie.

Tunsori de bază care te vor face să arăți mai tânără 

-Tunsoare pixie stratificată. Orice tunsoare pixie este potrivită în special pentru fețele ovale. Aceasta „trage în sus” fața și scoate în evidență pomeții. Croiurile Pixie sunt o opțiune populară pentru femeile în vârstă datorită combinației lor de lejeritate și stil jucăuș.

– Păr lung cu breton îngustat nu se potrivește tuturor. Părul lung tinde să alungească fața și, prin urmare, să întindă și să intensifice ridurile.

– Dacă ai părul lung, atunci ți-ar sta perfect cu o coafură ondulată 

– Carre asimetric, bobul carre sau blurry bob.  Aceasta este una dintre acele tunsori care te pot face să arăți mai tânără dacă este făcută corect sau te pot face să arăți mai bătrână dacă nu ți se potrivește chipului. Carre este în tendințe în acest sezon, trebuie să fie în diferite versiuni. Poate fi purtat drept pentru un efect curat și șic, sau asociat cu breton lung și conic pentru un aspect mai boem.

– Păr ondulat scurt 

Cum să determini care coafură și se potrivește 

Dacă nu ai un stilist grozav care va determina imediat tunsoarea potrivită formei tale ale feței, atunci acest lucru va trebui să fie făcut de tine. Pentru a alege o tunsoare potrivită, trebuie să determini care este tipul feței tale.

Coafura ar trebui să echilibreze proporțiile feței și să ascundă micile imperfecțiuni, cum ar fi o frunte mare, un maxilar foarte pronunțat sau, de exemplu, o bărbie ascuțită. Adică ascunde-ți defectele și evidențiază-ți punctele forte.

Ce culori ale părului te vor face mai tânără ? 

Nuanțele precum blondul cenușiu întineresc fața, oferindu-i o strălucire instantanee. Această colorare maschează vizual ridurile.

– Paleta de castan deschis este, de asemenea, o opțiune bună pentru un efect de întinerire.

– În cazul unui subton roz, alege o culoare cu subton rece, bej cenușiu sau blond sidefat.

Colorarea este o alternativă bună pentru a arăta mai tânără, în special, îți permite să mascați părul gri. Optează pentru o culoare deschisă care să înmoaie trăsăturile. Evită blondul excesiv de pronunțat precum blondul platinat.

Dacă ai pielea deschisă și ochii deschiși, auriul, roșul, cuprul și tonurile deschise vor juca în avantajul tău.

-Culorile care favorizeaz pielea închisă sunt ciocolata, castanul închis sau tonurile de cafea.

O tunsoare care te va îmbătrâni cu siguranță:

Tunsoarea greșită scurtă îți va „sublinia” rotunjimea feței. Acest tip de tunsoare îți va oferi un aspect mai matur și va îmbătrâni cu ușurință chiar și o femeie tânără cu trăsături moi.

Dar tu ce tunsoare ai la momentul actual ? Ți-ai dori o schimbare ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !