Tunsori scurte cu volum 2021: 11 modele de coafuri pentru femei 40+

Structura părului se deteriorează odată cu înaintarea în vârstă. Firele devin tot mai rare și subțiri, își pierd vlaga, elasticitatea și vigoarea, rădăcinile încărunțesc, iar părului îi lipsesc densitatea și volumul de odinioară. De regulă, toate aceste probleme încep să ne dea bătăi de cap după patruzeci de ani. Prin urmare, dacă ai depășit această vârstă trebuie să fie foarte atentă la alegerea coafurii.

Tunsori cu volum păr scurt

Părul lung necesită mult timp pentru îngrijire și coafare, iar în condițiile ritmului accelerat al vieții contemporane, tot mai multe femei renunță la tunsorile cu păr lung în favoarea coafurilor scurte, cu volum, care adaugă prospețime și expresivitate imaginii lor.

An de an, acestea devin tot mai populare, atât în rândul fetelor care au împlinit 20 de ani, cât și în rândul celor care au trecut deja de 40. Totul se datorează versatilității și universalității acestor tunsori, ceea ce înseamnă că ele se potrivesc tuturor femeilor, indiferent de forma feței, structura părului, tonalitatea pielii sau tipul de siluetă.

Citește și: Coafuri care întineresc: 5 tunsori sratificate pentru femei trecute de 50 de ani!

Tunsori cascadă păr scurt

Tunsorile stratificate îți vor nivela armonios contururile feței, adăugând expresivitate și rafinament chipului tău. Sunt universale, stilate, ușor de coafat, iar imaginea pe care o creează este maleabilă, adică variază în funcție de ținută și poate fi adaptată atât pentru ținute de seară sau de afaceri, cât și pentru ocazii casual.

Totodată, tehnicile moderne de vopsire a părului pot transforma coafura complet, conferind părului un șarm și o expresivitate deosebită. Fii sigură că o astfel de tunsoare te va face ținta privirilor pline de admirație ale celor din jur.

Citește și: Împrospătează și întineresc: 40 modele de tunsori scurte, actuale în 2021!

Tunsori bob cu volum

Părul și-a pierdut strălucirea, elasticitatea, culoarea, iar firele au devenit despicate, uscate și subțiri? Fii pe pace, coafura bob cu volum poate fi o adevărată salvare pentru tine. Tunsoarea arată foarte feminin și armonios pe chipul doamnelor trecute de 40 de ani, amplificând efectul de întinerire datorită aranjării stratificate, care adaugă volum suplimentar coafurii, corectează trăsăturile feței și adaugă expresivitate întregului look.

Șuvițele scurte din spate conferă părului volum, iar bretonul lung și elegant mută accentele spre păr, diluând vizual ridurile de expresie.

O asemenea tunsoare nu implică mult efort ori îndemânare la aranjare, însă arată foarte stilat, contemporan, tineresc și își păstrează bine forma.

Citește și: Frizura bob – 36 de idei ilustrate pentru părul lipsit de volum

Tunsoarea paj

Acest tip de tunsoare se caracterizează prin tranziții netede, straturi rotunjite și breton drept. Coafura arată de-a dreptul spectaculos pe femeile care au gâtul lung, grațios și trăsături faciale delicate. Însă, vei obține efectul dorit numai dacă ai părul drept.

Combinând coafura paj cu tunsoarea carre poți obține o frizură hibrid super stilată, romantică și libertină, care va arăta armonios chiar și la vârsta de 40 de ani.

Tunsori pixie cu volum

În 2021 cea mai solicitată tunsoare în rândul femeilor 40+ continuă să fie tunsoarea pixie cu breton alungit. Cel mai des femeile aleg versiunea stratificată a tunsorii din motivele expuse anterior. O astfel de tunsoare adaugă look-ului dinamism, dârzenie și vigoare, fără a pierde din feminitate.

Dacă nu știi ce tunsoare să alegi – pixie este opțiune ideală pentru tine. Nu există nici o tunsoare care să întinerească și să împrospăteze mai bine chipul unei femei.

Citește și: Îndrăzneț și seducător: 14 tunsori pixie pentru femei de toate vârstele!