Tunsori scurte cu breton lung: 10 modele super stilate pentru femei 40+

Dacă vrei să-ți schimbi stilul, începe de la coafură! Iar dacă nu știi ce tunsoare să alegi, te ajutăm noi. Iată 5 tunsori stilate pentru păr scurt, care nu se demodează niciodată și vor împrospăta imaginea oricărei femei.

Tunsori pixie cu breton

Coafura pixie este practică, comodă, versatilă, ușor de coafat și e numai bună pentru femeile cu trăsături expresive ale feței, care vor să arate îndrăzneț, dar nu au timp pentru aranjarea coafurii.

În același timp, tunsoarea pixie este o adevărată comoară pentru doamnele cu păr subțire și rar, deoarece adaugă volum pe creștet și la rădăcini. Iar bretonul lung, asimetric, va adăuga îndrăzneală și delicatețe chipului tău, diluând aspectul băiețesc al tunsorii.

Tunsori bob cu breton lung

Tunsorile bob asimetrice pentru păr scurt sunt îndrăznețe și elegante în același timp. O asemenea tunsoare corectează ovalul feței, maschează imperfecțiunile tenului, adaugă volum părului și îți va face chipul mai grațios. Mai ales variantele cu breton lung.

Acest tip de breton e numai bun pentru femeile cu păr dens și drept, deoarece începe din vârful capului și poate ajunge până sub nas. În dependență de lungimea bretonului, tunsorile arată complet diferit. De altfel, forma bretonului nu e neapărat să fie dreaptă. Bretonul poate fi drept, asimetric, oblic, arcuit sau rupt.

Tunsori asimetrice cu breton

Șuvițele de păr tunse inegal sunt o modalitate excelentă de a adăuga volum coafurii și a crea impresia unui păr mai dens, cu mai mult volum. Aranjarea stratificată, cu fire lungi în față și scurte la spate, compensează absența volumului și nivelează conturul feței.

Iar aspectul neglijent al șuvițelor, care sunt aranjate în trepte, le face mai groase și mai dense din punct de vedere vizual. Ele te vor ajuta să oferi mai multă fluiditate podoabei capilare și să creezi efectul de păr bogat.

Tunsori shaggy cu breton lung

Din engleză shaggy se traduce ca flocos, zburlit. Vârfurile rupte și aranjarea dezordonată adaugă părului volum, iar chipului expresivitate. Coafura shaggy arată romantic și natural, naturalețea fiind principala tendință a ultimelor sezoane.

Bretonul lung, pe ambele părți ale feței, adaugă volum și crește densitatea părului, cel puțin vizual. Iar aranjarea stratificată, cu șuvițe mai scurte în față și mai lungi la spate, adaugă tunsorii amploare.

Tunsori undercut cu breton

Tunsoare undercut este opțiunea perfectă pentru femeile îndrăznețe și sigure de sine, care vor să-și sublinieze tăria de caracter. Ea se particularizează prin ceafă și tâmple rase, lipsa tranzițiilor și volum sporit pe creștet.

Undercut este alegerea ideală dacă vrei să arăți neobișnuit, dar nu ai timp pentru aranjarea coafurii. Iar ca tunsoarea să nu arate prea băiețesc, strictețea ei poate fi diluată cu breton.

Citește și: O femeie îngrijită înseamnă o femeie frumoasă: 5 reguli de bază ale femeii îngrijite!