Cum să arăți fresh la 40 de ani: 10 tunsori minunate cu breton!

Femeile sunt frumoase indiferent de vârstă. Însă după 40 de ani frumusețea trebuie evidențiată. Și cel mai ușor și natural e să faci acest lucru cu ajutorul coafurii. O tunsoare corectă îți poate împrospăta nu numai chipul, ci și starea de spirit. Trebuie doar să găsești modelul care ți se potrivește.

Vorbind de modele. După 40 de ani sunt bune tunsorile cu breton. Bretonul ascunde ridurile și diluează imperfecțiunile tenului. În plus, îți dă un aer mai îndrăzneț. Hai să vedem împreună care sunt cele mai inspirate modele.

Tunsori păr mediu cu breton 2021

La alegerea unei frizuri cu breton trebuie să ții cont de trei aspecte:

#1. Lungimea bretonului – îți sugerăm să atragi atenția la tunsori cu lungimea bretonului până la sprâncene (pe centru) și până la pomeți (în lateral).

#2. Structura părului – părul tău este drept, ondulat sau creț? Unele bretoane sunt bune pentru păr creț, dar nu se potrivesc deloc pentru păr drept. Și viceversa. Fiecărui tipar i se potrivește un anumit tip de breton.

#3. Densitatea părului – Același principiu e valabil și pentru densitate. De exemplu, bretonul franțuzesc e bun doar pentru femeile cu păr dens.

Tunsori cu breton asimetric

Bretonul drept scoate în evidență lipsa volumului și acoperă prea tare fruntea, făcând fața să pară masivă și greoaie. Prin urmare, îți recomandăm să încerci coafuri cu breton asimetric, care descoperă o parte din frunte, adăugând feței prospețime și rafinament.

Bretonul asimetric e o completare perfectă pentru tunsoarea pixie, bob, carre și toate tunsorile stratificate. Toate acestea sunt ușor de coafat și arată foarte natural, datorită aspectului ușor neglijent. De exemplu, mai jos ai o tunsoare bob-carre cu breton filat.

Tunsori cu breton într-o parte

De altfel, tunsoarea carre e adorată de toată lumea, de la puștoaice de 16 ani, până la doamne de o vârstă respectabilă. Ea este întruchiparea tinereții și feminității, se potrivește tuturor femeilor, este universală, versatilă și ușor de întreținut.

În plus, tunsoarea carre are o groază de variante: cu breton sau fără breton, până la urechi sau până la gât, clasic sau în scări, pentru păr drept sau pentru păr ondulat. Variantele cu breton ascund bine ridurile și îți vor da un aer cochet și îndrăzneț.

Tunsori cu breton în scări

Tunsorile în scări sunt bune pentru că rezolvă problemele legate de volum și corectează ovalul feței. Ele te vor ajuta să oferi mai multă fluiditate podoabei capilare și să creezi efectul de păr bogat.

Șuvițele de păr tunse inegal sunt o modalitate excelentă de a adăuga volum coafurii și a crea impresia unui păr mai dens, cu mai mult volum. Lungimea șuvițelor din față maschează bine ridurile de pe gât și frunte, iar capetele ușor deranjate adaugă îndrăzneală și energie chipului tău, întinerindu-ți aspectul.

O altă opțiune interesantă este tunsoarea shaggy. Din engleză shaggy se traduce ca flocos, zburlit. Vârfurile rupte și aranjarea dezordonată adaugă părului volum, iar chipului expresivitate. Coafura arată romantic și natural, naturalețea fiind principala tendință a ultimelor sezoane.

Bretonul lung, pe ambele părți ale feței, adaugă volum și crește densitatea părului, cel puțin vizual. Iar aranjarea stratificată, cu șuvițe mai lungi în față și mai scurte la spate, adaugă tunsorii amploare.

Tunsori bob cu breton 2021

Coafura bob e una din cele mai apreciate tunsori din lume. Ea este universală, versatilă, arată superb pe chipul oricărei femei și se asociază excelent cu orice ținută. Coafura bob este una din acele tunsori care întineresc și împrospătează chipul unei femei.

Bretonul ascunde ridurile, acneea și alte imperfecțiuni ale tenului, iar aranjarea stratificată compensează lipsa volumului și nivelează trăsăturile feței. Bobul e ușor de coafat și arată câte se poate de natural datorită aspectului neglijent. De altfel, dacă ai părul subțire și rar îți recomand tunsoarea bob asimetric, cu breton alungit, filat.

Citește și: Nu e vorba de gene: 3 motive de ce unele femei 40+ arată mai tinere decât altele!