Tunsori la modă cu „pene”: cui se potrivesc acestea și de ce sunt perfecte pentru părul subțire

Modelul tunsorilor cu „pene” a fost o descoperire  de succes al anilor 70, schimbând odată pentru totdeauna ideea pe care o aveau până atunci doamnele despre tunsori. Și, după cum se dovedește, efectul volumetric, care a atras atenția în emisiunile TV de atunci, este din nou în vârful popularității. Are încă multe modificări moderne care sunt pur și simplu fenomenale. Tunsoarea de pe ecranele TV și din revistele de epocă nu își va pierde niciodată popularitatea datorită straturilor frumos aranjate.

Ce este o tunsoare cu „pene” și de ce se numește așa ?

Tunsoarea cu pene este numită așa deoarece, atunci când este tunsă și coafată, seamănă cu o pană de pasăre. Este cu multe straturi și vârfuri subțiri care ies în afară. Acestea creează un aspect estetic voluminos. Acest efect se realizează printr-o tăietură în V, pe straturi mai scurte și mai ușoare în centrul capului și mai lungi pe lateral.

Care este diferența dintre o tunsoare cu „pene” și o tunsoare pe straturi ?

Tunsorile cu pene și tunsorile în straturi au multe în comun. De fapt, tunsoarea cu pene are o varietate mai extravagantă de stratificare. Aceasta  implică o tehnică specifică de tăiere a capetelor. Stratificarea însă, constă din fire de păr de lungimi diferite, care se suprapun mai ușor unele peste altele.

Care este diferența dintre o tunsoare cu „pene” și tunsoarea în trepte ?

În anii 70 și 80, părul cu pene a devenit salvarea care a pus capăt problemelor părului subțire. Cu toate acestea, tunsoarea în trepte a fost și ea populară, așa că mulți coafori au amestecat cele două tipuri.

De fapt, tunsoarea în trepte implică mai multe straturi „rupte” – multă gradare. Firele de păr sunt mai puțin netede și mai evidențiate în comparație cu tunsoarea cu pene.

Tunsori scurte cu „pene”

Tehnica „pene” realizată anume pe părul scurt își dezvăluie farmecul său la maxim. Capetele înălțate accentuează aerisirea straturilor moi, făcând clasicul pixie dezordonat să pară mai voluminos ca niciodată.

O tunsoare pixie voluminoasă este o modalitate excelentă de a pune în evidență trăsăturile frumoase ale feței. Ea va oferi un șic deosebit întregii imagini, făcând-o pe doamna care o poartă să arate și să se simtă minunat.

Nu orice doamnă este pregătită să renunțe la lungimea părului, chiar și dacă va primi în schimb o astfel de tunsoare extraordinară precum este pixie. Astfel, un pixie cu o cărare pe lateral va face părul și mai voluminos.

Dacă vrei ca straturile tale să iasă în evidență, folosește o combinație de culori interesante ! Este suficient să alegi două culori care îți plac, să le aplici pe straturile de sus și de jos și coafura modernă este gata.

Tunsoarea cu „pene” pentru părul de lungime medie

Dacă vrei să faci o schimbare ceva mai moale și șic cu părul tău și nu ești încă pregătită pentru pixie, atunci optează pentru o tunsoare pe lungime medie.

Breton pe lateral

Cel mai bun lucru despre varietatea de tunsori cu pene este că nu trebuie să-ți schimbi complet look-ul pentru a arăta elegant. În schimb, este suficient să-ți faci, de exemplu, doar un breton oblic, care îți va încadra perfect fața.

Bob lung stratificat

Bobul lung stratificat este adevărata definiție a stilului și ușurinței. Aceasta este o coafură simplă, dar foarte frumoasă. Un adevărat clasic care nu se va demoda niciodată. Îți va permite să arăți proaspăt și să te simți încrezătoare în orice moment.

Păr lung

Buclele arată incredibil de frumoase pe părul lung cu o tunsoare cu pene.

Principala problemă cu care se confruntă persoanele cu păr subțire este lipsa volumului și texturii. Frumusețea tunsorilor cu pene este anume asta: poate să ți le ofere pe ambele. Astfel, tunsorile cu pene sunt cu siguranță grozave pentru părul subțire.

Dar tu ai opta pentru o astfel de tunsoare ? Așteptăm răspunsurile tale în comentarii ! Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !