Tunsori cu volum pentru păr subțire: 10 modele la modă în 2021-2022

Din păcate, e foarte greu să lupți cu părul subțire. Vrei nu vrei, el nu o să devină mai dens. Dacă părul tău e subțire din copilărie, asta e. Nu poți să te cerți cu genetica. Iar dacă a devenit mai subțire după 40 de ani. Tot nu ai ce-i face. Pentru că e firesc ca părul să-și piardă din rezistență și elasticitate. Dar nu înseamnă că nu poți să-i dai volum. Cu tunsoarea potrivită, poți corecta lejer acest neajuns.

Tunsori pentru păr subțire și fără volum

Tunsoarea bob

Coafura bob se descurcă excelent cu volumul. Aranjarea stratificată, cu fire lungi în față și scurte la spate, compensează absența volumului și nivelează conturul feței. Iar aspectul neglijent al șuvițelor, care sunt aranjate în valuri, le face mai groase și mai dense din punct de vedere vizual.

Tunsoarea shaggy

Din engleză shaggy înseamnă flocos, zburlit. Această coafură a fost populară la mijlocul anilor 70’, dar se bucură de popularitate până în prezent. În particular, datorită volumului. Capetele rupte și aranjarea dezordonată adaugă părului volum, iar chipului expresivitate. Coafura arată artistic și libertin. Iar cel mai important – natural, naturalețea fiind principala tendință a ultimelor sezoane.

Tunsori pentru păr subțire și rar

Tunsoare cu breton lung

Bretonul lung, pe ambele părți ale feței, adaugă volum și crește densitatea părului, cel puțin vizual. Părul ondulat întotdeauna arată mai dens și mai voluminos decât cel drept. Iar aranjarea stratificată, cu șuvițe mai scurte în față, adaugă chipului profunzime și tunsorii amploare.

Tunsoarea mullet

O coafură întâlnită tot mai rar în prezent, dar care a fost foarte populară la mijlocul anilor 80′ și care merită o a doua șansă în 2021, mai ales că stilul a fost reinventat. Principiul de bază e simplu: șuvițe scurte în față și lungi la spate. Datorită acestui principiu coafura nu duce lipsă de volum.

Tunsori pentru păr subțire și fin

Tunsoarea în cascadă

Aranjarea părului în scări sau în cascadă va adăuga un plus de volum coafurii tale, creând un look spectaculos și degajat. O astfel de tunsoare dă expresivitate și vigoare chipului tău, corectând subtil ovalul feței și nivelând contururile acesteia. Tunsoarea în cascadă adaugă volum ca nici o altă tunsoare. Datorită șuvițelor de lungime diferită, părul pare mult mai dens, sănătos și voluminos.

Breton cu șuvițe laterale mai lungi 

O astfel de coafură compensează excelent lipsa volumului grație tranziției netede de la o lungime la alta. Coafura e creată pentru femeile cu păr subțire și rar, care vor să combată această problemă.

Coafuri păr subțire fără volum

Tunsoare cu capete rupte

Stiliștii afirmă că pentru a câștiga volum, neapărat trebuie să reduci din lungime. Nu e deloc neapărat. O asemenea tunsoare, care amintește de shaggy, va adăuga volum părului tău, fără ca lungimea acestuia să aibă de suferit.

Tunsoarea choppy

Tunsoarea choopy se particularizează printr-un stil libertin, cu păr deranjat, obținut prin scurtarea firelor de pe stratul superior al părului. Stilul lejer și neglijent al acesteia, ce se bazează pe principiul “l-am uscat și am plecat”, rezolvă odată pentru totdeauna problema volumului.

Frizuri pentru păr subțire și rar

Tunsoarea carre pentru păr scurt

Părul nițel deranjat, situat până la nivelul bărbiei, încadrează perfect ovalul feței, adaugă volum suplimentar coafurii, arată dens și strălucitor. Un asemenea look nu va trece niciodată neobservat.

Tunsoarea pixie

O astfel de tunsoare este deosebit de practică și versatilă, este ușor de coafat, păstrează bine volumul și se potrivește femeilor de toate vârstele. E soluția ideală pentru femeile cu păr subțire și rar, care vor o tunsoare pentru păr scurt, dar fără să arate băiețesc.

Citește și: 21 modele de tunsori la modă în 2021: Cele mai noi tendințe pentru păr scurt, mediu și lung!