Tunsori care îmbătrânesc: 15 modele de tunsori la care ar trebui să renunți după 50 de ani!

Aceeași coafură pe o femeie o poate face mai tânără, iar pe alta mai bătrână. Totul depinde de vârsta, forma feței, silueta, starea părului și a tenului, tonalitatea pielii și chiar de temperamentul femeii. Prin urmare, este foarte important să nu te lași purtată de valurile modei și să alegi tunsorile care cu adevărat ți se potrivesc.

După 50 de ani ovalul feței nu mai este la fel de pronunțat și clar ca înainte, pielea își pierde elasticitatea, părului îi lipsesc densitatea și volumul de odinioară, rădăcinile încărunțesc, iar firele devin tot mai rare și subțiri.

Recent am publicat un articol în care am discutat despre tunsorile care întineresc o femeie de 50 de ani, iar astăzi vom discuta despre tipurile de coafuri care au un efect diametral opus.

Tunsori păr lung și drept

Uită de tunsorile pentru sirene dacă ai trecut de 50 de ani. Odată cu înaintarea în vârstă firele se deteriorează tot mai ușor, iar o coafură cu păr lung și desprins nu face decât să amplifice acest efect.

Da, există cazuri când o asemenea tunsoare poate arată armonios pe o femeie 50+, dar părul trebuie să fie în stare impecabilă, ca la femeia din imaginea de mai jos.

Bineînțeles că nu toată lumea se poate lăuda cu un asemenea păr. De regulă, părul lung și desprins îmbătrânește chipul unei femei și arată destul de caraghios.

Tunsori păr lung ondulat

Și nici coafurile pentru păr lung, aranjat în bucle nu arată mai bine. În general, părul lung trebuie să fie un tabu pentru o doamnă trecută de 50 de ani.

E adevărat că pentru un păr lung, strălucitor și voluminos nu există o tunsoare mai bună ca cea de mai sus – atâta timp cât ai 25 de ani. Dar dacă ai de două ori mai mult – va trebui să te abții, chiar dacă ispita e mare.

Citește și: Modele de tunsori care întineresc femeile de 30, 40, 50 și după 60 de ani

Da, aceste tunsori sunt cu adevărat elegante și frumoase, dar pur și simplu vor arăta deplasat și ciudat pe o femeie 50+, decât dacă vrei în mod deliberat să arăți mai în vârstă sau să semeni cu o vrăjitoare din desenele animate pentru copii.

Păr prins în coadă sau în coc

Astfel de tunsori se potriveau de minune pe vremea când erai studentă la facultate și te puteai lăuda cu un păr lung, rezistent și elastic, dar și cu o piele netedă ca zăpada.

Dar după 40 de ani când își fac apariția ridurile de expresie, petele maronii și pungile de sub ochi, părul prins în coadă sau strâns în coc nu face decât să scoată în evidență toate aceste “cadouri”.

Tunsori cu volum păr mediu

Coafura Babette și alte tunsori cu volum pentru păr mediu și lung arată deplasat și neinspirat după 50 de ani și te fac să arăți mai bătrână. Nici măcar Brigitte Bardot nu se încumeta să poarte asemenea tunsori la bătrânețe, fiindcă efectul era mult prea respingător.

Tunsori foarte scurte femei

În general, tunsorile scurte sunt binevenite în rândul femeilor trecute de 50 de ani, dar evită extremele, deoarece tunsorile prea scurte descoperă fruntea, tâmplele și pomeții.

Citește și: 4 modele de tunsori scurte, pe care le poartă femeile stilate de 60+

Iar aceste zone nu sunt punctele forte ale femeilor 50+, fiind afectate de riduri, pete și deshidratare. Privește mai jos cum o asemenea tunsoare scoate în prim plan toate imperfecțiunile feței.

Pe lângă acest fapt, o astfel de tunsoare lipsește look-ul de feminitate, coafura arătând mult prea băiețească.

Tunsoare carre păr drept

Această tunsoare este considerată universală, dar funcționează doar până la 40 de ani. Odată cu apariția ridurilor de expresie, petelor maronii, bărbiei duble și pungilor de sub ochi, o asemenea coafură trebuie ocolită, deoarece nu face decât să sublinieze toate aceste carențe, încadrând fața în 3 linii drepte.

Încearcă să eviți tunsorile cu linii drepte, în favoarea opțiunilor asimetrice, care întineresc și împrospătează chipul.

Păr colorat

Culorile copilărești nu îți vor întoarce tinerețea. În cel mai bun caz, asemenea nuanțe vor arăta deplasat și ridicol. Dar dacă întotdeauna ți-ai dorit să ieși în evidență sau să ai reputația unei femei ciudate, nu-ți rămâne decât să încerci.

După 50 de ani cel mai bine e să-ți vopsești părul în nuanța ta naturală și să folosești tehnici contemporane de evidențiere și vopsire.

Citește și: Vreau să îmbătrânesc frumos: 15 tunsori stilate pentru femei 60+, care vor să țină pasul cu stilul!