Și-au schimbat stilul și au devenit mai frumoase: 19 femei înainte și după coafor!

Mersul la coafor e o adevărată loterie, fiindcă nu știi niciodată dacă tunsoarea te va prinde bine sau nu. Dar până nu încerci, nu ai cum să afli. Femeile de mai jos au avut curajul să încerce și nu au dat greș! Următoarea poți să fii tu.

Prin urmare, dacă vrei să-ți schimbi înfățișarea ca să arăți mai tânără și mai atrăgătoare, nu te grăbi să faci shopping sau te înscrii la plastician, mai bine fă-ți o programare la coafor.

Coafura înainte și după stilist

La alegerea tunsorii trebuie să ții cont de forma feței, structura părului și tonalitatea tenului. Parametrii diferă de la o femeie la alta, prin urmare, tunsorile trebuie alese individual.

Ceea ce arată bine pe Charlize Theron sau pe sora ta, nu neapărat va arăta bine pe tine. Și invers.

Fiecare detaliu contează, începând cu forma podoabei capilare și terminând cu tehnica de vopsire a părului.

Tehnicile moderne de vopsire a părului, precum shatush, balayage, ombre, sombre sau california, îți pot împrospăta nu numai chipul, ci și starea de spirit.

Important e să găsești stilul și tonul care te prinde cel mai bine. Cum anume? Consultând un stilist sau experimentând întruna.

Fața omului este alcătuită dintr-o paletă complexă de nuanțe, date de ochi, păr, buze, sprâncene, gene, ten, pistrui, fard etc. Nuanțe diferite, dar care se îmbină armonios într-un singur ton, ce poate fi cald, rece sau neutru. Tunsoarea trebuie aleasă în funcție de acest ton.

Din acest motiv, una și aceeași tunsoare, de aceeași culoare, pe o femeie o poate avantaja, iar pe alta nu.

În afară de tonalitate, mai trebuie să ții cont de forma feței și de starea tenului. În acest sens, tunsoarea poate fi un instrument excelent de întinerire. De exemplu, tunsorile cu volum corectează ovalul feței și diluează imperfecțiunile tenului.

Dar nu întotdeauna volumul e binevenit. Dacă ai un păr neascultător și greu de întreținut, o tunsoare cu efect umed arată mai bine.

Blondul întinerește chipul, împrospătează imaginea și diluează bine imperfecțiunile tenului. Dar nu și varianta gălbuie, care arată bolnăvicios.

Mai jos ai un exemplu elocvent despre cum un punct slab poate fi transformat lejer într-un punct forte.

Părul drept, care cade liber, e considerat nițel demodat. Astăzi sunt la modă tunsorile aerate, cu volum. Chiar dacă vrei o tunsoare pentru păr drept, capetele trebuie ușor deranjate, ca tunsoarea să aibă amploare.

Tehnica sombre este sora mai mică a stilului ombre. Ea constă în deschiderea treptată a nuanței de bază, folosind o tranziție subtilă, dar densă, de la rădăcini spre vârfuri.

Părul este tapat, după care vopsit sau decolorat pentru a obține un degrade natural ori o tranziție netedă de la închis spre deschis. Acest stil întinerește chipul și arată cât se poate de natural și feminin.

Din câte observi, aproape întotdeauna femeile aleg să-și facă o tunsoare cu mai mult volum și cu tranziții netede, pe verticală și orizontală concomitent.

O tunsoare bob pentru păr lung e o alegere excelentă dacă vrei să-ți vopsești părul blond, mai ales dacă îi dai un stil neglijent – cu șuvițe ușor ondulate, tunse inegal.

Noua tunsoare încadrează mai bine ovalul feței și adaugă chipului expresivitate.

Culoarea părului este la fel de importantă ca tunsoarea în sine. Nuanța aleasă îți poate șterge niște ani de pe chip sau, dimpotrivă, te poate îmbătrâni.

Niciodată nu e târziu să te schimbi.

Citește și: Cald, rece sau neutru? 8 sfaturi cum să alegi nuanța părului în funcție de ten!