Tunsoarea perfectă pentru toate formele feței: O vei alege într-un minut!

Există o opinie răspândită potrivit căreia unele forme ale feței sunt „corecte, perfecte”, iar altele sunt „incorecte, proaste”. Ceea ce e o constatare total greșită. Nu există o formă corectă a feței – există tunsori nepotrivite. Haideți să vedem împreună care sunt cele mai comune forme ale feței și cele mai reușite tunsori pentru ele.

Forma pătrată presupune că fruntea și maxilarul sunt de aproximativ aceeași lățime. De regulă, unghiurile feței sunt proeminente, iar bărbia mai puțin.

Pentru forma pătrată a feței se va potrivi perfect tunsoarea pixie alungit. Niște bucle aranjate pe o parte vor desăvârși aspectul. Această tunsoare echilibrează vizual imaginea.

Încă o opțiune potrivită poate fi tunsoarea în scări sau în straturi. Ea o să ofere volum unde trebuie și o să-ți dea o doză de rebelitate. Este alegerea perfectă, dacă vrei păr mai lung.

Forma ovală a feței este considerată cea mai armonioasă, însă nici pentru ea nu e potrivită orice tunsoare. Simetria se obține din contul lungimii feței care este mai mare decât lățimea. Pomeții sunt punctul cel mai lat al feței ovale.

 

 

Pixie cu breton poate fi o opțiune foarte stilată. Dacă fața e prea lungă, bretonul va rezolva asta. În plus, această tunsoare evidențiază proporționalitatea feței.

Dacă vrei să păstrezi lungimea părului, tunsoarea în straturi este ideală. Ea o să te ajute să scoți în evidență trăsăturile bune ale feței.

Părul lung, poate fi suplimentat cu un breton ușor. O astfel de alegere pune accentul pe privire, acoperă fruntea și scoate în evidență ovalul feței.

Și forma rotundă a feței necesită o tunsoare potrivită. Este o formă ușor identificabilă, toate trăsăturile feței sunt rotunjite și fine, fără treceri evidente. Obrajii sunt rotunzi, fruntea și maxilarul sunt de aproximativ aceeași lungime.

 

Sarcina tunsorii în acest caz este să alungească vizual fața.  Un bob drept poate fi alegerea minunată, care va ascunde plinătatea obrajilor.

Ai grijă să ai suficient volum la spate, dar nu și în față. Firele lungi drepte vor distrage atenția de la obrajii rotunzi.

Și bobul în scări, cu breton asimetric poate fi o opțiune potrivită. Scările adaugă volum, iar aranjarea pe o parte echilibrează rotunjimea obrajilor.

Forma triunghiulară, la fel, este ușor de recunoscut. Posesoarele acestei forme au o frunte lată și o bărbie ascuțită. Această formă se privește foarte bine cu o tunsoare corect aleasă.

Un pixie asimetric te poate face să arăți super stilat. Fiind acoperită o parte din frunte, ovalul feței se echilibrează.

O variantă minunată este și long bobul. El va scoate în evidență farmecul acestei forme faciale.