Tunsoarea italiană: 10 modele perfecte pentru femei 40+

Femeile moderne sunt frământate tot mai des de următoarele întrebări: Ce tunsoare să aleg? Ce nuanță de păr mi se potrivește? Cum să fac să arăt mai tânără?

Aceste întrebări devin și mai actuale după 40 de ani. Perioada când firele devin subțiri, fragile și rare. Iar părul își pierde volumul și rezistența de odinioară. Astăzi vom răspunde la aceste întrebări și vom discuta despre o tunsoare care se descurcă excelent cu volumul și întinerește imaginea oricărei femei.

Ce este tunsoarea italiană?

Tunsoarea italiană, numită și Aurora, e ușor de recunoscut. Ea amintește de tunsoarea în cascadă pentru păr scurt, dar arată mai spectaculos datorită volumului. Atuul ei este versatilitatea. Cu alte cuvinte, coafura se potrivește oricărei femei, indiferent de vârstă, formă a feței sau stare a tenului.

Tunsoarea cascadă italiană

Spre deosebire de tunsoarea în cascadă, tunsoarea aurora are un contur mai pronunțat, subliniază elegant ovalul feței și se termină în spate cu șuvițe deranjate, care adaugă tunsorii o notă cochetă. Coafura a cunoscut vârful popularității la mijlocul anilor 80′, în rândul italiencelor. Dar grație caracterului său universal și versatil, a rămas actuală până în prezent.

Tunsoare italiană păr scurt

Tunsoarea e ușor de coafat, ține bine volumul și nu se teme nici de vânt, nici de căciulă. Coafura arată întotdeauna îngrijită perfect. Firele cresc uniform și își păstrează simetria chiar și când părul ajunge destul de lung. Dar în mod ideal, ar trebui să le corectezi în fiecare lună.

Plus la asta, tunsoarea arată bine cu diferite tipuri de breton, începând cu cel drept și terminând cu cel asimetric. Prin urmare, dacă la un anumit moment vei simți necesitatea de a face o schimbare de look, nu va fi nevoie să-ți reinventezi complet coafura.

Tunsoare modernă italiană

O astfel de tunsoare întinerește chipul unei femei, corectează forma feței și o face mai expresivă. Tunsoarea este proaspătă, delicată și feminină.

Nu întâmplător, astfel de tunsori sunt populare în rândul vedetelor de cinema, care trebuie să arate întotdeaua perfect, dar în același timp să aibă un stil versatil. Dacă visezi la o tunsoare stilată, ușor de coafat, potrivită indiferent de ținută și context – tunsoarea italiană e ceea de ce ai nevoie.

Tunsoarea italiană femei 40 ani

Deși este o tunsoare pentru păr scurt, coafura italiană arată foarte feminin și delicat. Aceasta este alegerea perfectă pentru femeile care vor să-și ascundă ceafa masivă, pentru femeile care au păr subțire și vor să adauge volum, dar și pentru femeile cu bucle dense și groase, care vor să-și facă părul mai ascultător. Și bineînțeles, este o soluție perfectă pentru doamnele 40+, care vor să-și împrospăteze imaginea și să-și etaleze rafinamentul.

Citește și: Iată de ce unele femei 40+ arată mai tinere ca altele: 2 sfaturi care te pot întineri!