Tunsoarea în scări cu volum: 10 stiluri spectaculoase din care să te inspiri!

Șuvițele de păr tunse inegal sunt o modalitate excelentă de a adăuga volum coafurii și a crea impresia unui păr mai dens, cu mai mult volum. Nu e de mirare că tunsorile în scări sunt foarte populare după 40 de ani, când părul devine subțire și rar.

Indiferent dacă părul tău este lung sau scurt, o coafură în scări te va ajuta să-i dai o formă perfectă. Iată 10 modele de tunsori care vor crea și vor menține volumul de care ai nevoie!

Tunsori în scări păr mediu 2021-2022

Tunsorile în scări sunt bune pentru că rezolvă problemele legate de volum și corectează ovalul feței. Ele te vor ajuta să oferi mai multă fluiditate podoabei capilare și să creezi efectul de păr bogat.

Îți sugerăm să atragi atenția la tunsoarea bob mediu în scări. Această coafură a preluat tranzițiile neglijente ale tunsorii cascadă, volumul tunsorii bob și îndrăzneala tunsorii pixie. Bobul aranjat în trepte se potrivește atât pentru fire groase, cât și pentru fire subțiri și arată fabulos chiar și după 50 de ani, diluând subtil ridurile și alte amprente ale bătrâneții.

Tunsori în scări păr lung spate

Tunsorile pentru păr lung arată elegant, feminin și de-a dreptul spectaculos. Și dacă natura te-a înzestrat cu un păr bogat și strălucitor, nu îți rămâne decât să alegi tunsoarea care ți se potrivește ca să aduni privirile încântate ale celor din jur.

Părul aranjat în scări sau în cascadă, situat sub nivelul umerilor, încadrează perfect ovalul feței și adaugă eleganță întregului look. Iar datorită șuvițelor de lungime diferită, părul pare mai dens, mai îngrijit și mai sănătos. Dar ține cont de faptul că tranziția de la o lungime la alta trebuie să fie moale, netedă, ca imaginea să nu aibă de suferit.

Tunsori în trepte păr lung

Tunsoarea în scări e o coafură cu adevărat splendidă și spectaculoasă. Datorită dispunerii stratificate, tunsoarea maschează excelent ridurile de expresie, petele de vârstă, obrajii căzuți și alte semne ale bătrâneții.

Dar părul trebuie să fie bine îngrijit, deoarece o tunsoare stratificată pe păr gras arată dezgustător. Multe femei consideră că o astfel de tunsoare e greu de întreținut, dar adevărul e că ea poate fi corectată ușor, tăind capetele pentru a obține volumul dorit și necesarul de simetrie.

Tunsori în scări cu breton păr lung

Coafurile cu breton sunt bune pentru că ascund imperfecțiunile feței, de exemplu, fruntea lată, ridurile sau acneea. În plus, o tunsoare cu breton nu se demodează niciodată, bretonul fiind un atribut al stilului și feminității. Bretonul poate fi drept, filat, oblic sau în scări. Depinde de gustul și preferințele tale.

Pe de altă parte, o tunsoare bine gândită nu are nevoie neapărat de breton, deoarece părul lung, aranjat în trepte, arată spectaculos prin natura lui. O coafură fără breton descoperă fruntea, mută accentul pe ochi și te va face nespus de grațioasă și feminină.

Tunsori în scări păr scurt cu breton

Bretonul e cea mai simplă modalitate de a-ți împrospăta coafura și întregul aspect, fără a recurge la schimbări radicale. În acest an sunt la modă tranzițiile netede și bretoanele lungi.

Principalul avantaj al bretonului lung (pe lângă beneficiul cosmetic) este că se potrivește atât pentru păr drept, cât și pentru păr ondulat, indiferent de tunsoare. Cu alte cuvinte, este versatil și universal.

Citește și: Nu-ți mai bate joc de părul tău: 8 greșeli pe care le fac femeile cu părul subțire și rar!