Tunsoarea îl face pe om: 7 tunsori care te fac să arăți mai bătrână!

Femeile vor să fie elegante și atrăgătoare indiferent de vârstă, iar frumusețea depinde foarte mult de coafură. O tunsoare bună îți poate împrospăta nu numai chipul, ci și starea de spirit. Iar una neinspirată, dimpotrivă – poate adăuga ani, chiar și acolo unde ai fi putut scade. Iată 7 stiluri pe care îți recomandăm să le eviți.

1. Tunsoarea carre cu breton drept

Un breton drept și dens acoperă prea tare fruntea, făcând fața să pară masivă și greoaie. Prin urmare, îți recomandăm să încerci coafuri cu breton asimetric, care descoperă o parte din frunte, adăugând feței prospețime și rafinament.

2. Tunsoarea carre fără breton

Cu breton drept e rău, fără breton e și mai rău. Bretonul face tunsoarea mai versatilă și are un rol cosmetic important – el ascunde fruntea lată, ridurile de expresie și alte imperfecțiuni ale tenului. Fără breton le vei scoate în evidență. Prin urmare, alege o coafură cu breton asimetric.

3. Tunsorile simetrice cu breton rar

Simetria arată pedant și plictisitor. Dacă vrei să ai un look stilat și contemporan, fă-ți o tunsoare asimetrică. Asimetria este cheia către un look romantic, feminin și ademenitor. Stilul lejer și neglijent al ei, te va salva de cel mai izbitor semn al bătrâneții – conservatismul și atenția excesivă la detalii, cu alte cuvinte, de un look pedant și plictisitor.

4. Tunsorile ultrascurte

În general, tunsorile scurte sunt binevenite în rândul femeilor trecute de 50 de ani, dar evită extremele, deoarece tunsorile prea scurte descoperă fruntea, tâmplele și pomeții; atrag atenția la riduri și pungi de sub ochi și te fac să arăți mai bătrână.

5. Blondul gălbui

Și acest stil îmbătrânește. Dacă ai tenul cald (ochi căprui, piele întunecată sau rumenă), îți recomandăm să eviți această culoare, deoarece vei căpăta o paloare bolnăvicioasă. Nuanțele moi și naturale arată mai bine.

6. Tunsorile cu cărare dreaptă, pe mijloc

Acest stil este învechit și plictisitor. Cărarea pe mijloc scoate în evidență lipsa volumului și arată mult prea bătrânesc. Astăzi e la modă asimetria, care arată proaspăt, stilat și contemporan. Diferența poate fi observată pe chipul lui Nicole Kidman, căreia simetria îi dă un aer bătrânesc. În timp ce tunsoarea asimetrică a Victoriei Beckham funcționează complet invers.

7. Tunsorile cu efect umed

Nici tunsorile cu efect umed nu sunt mai bune. Ele scot în evidență obrajii, bărbia dublă și îngrelează trăsăturile feței. Sugestia noastră e să renunți la acest stil în favoarea tunsorilor aerate și ușor neglijente. Iată diferența dintre ele.

Citește și: Femeia elegantă se îmbracă simplu: 10 lucruri care te vor face mai elegantă!