Tunsoarea corectă te poate întineri: 6 tipuri de tunsori, create pentru femeile de 40 de ani!

Dacă vrei să-ți schimbi înfățișarea ca să arăți mai tânără și mai atrăgătoare, nu te grăbi să te înscrii la plastician. E destul să faci o vizită la coafor. Tunsoarea corectă poate face adevărate minuni. Dar trebuie să ții cont de starea părului, a tenului, de forma feței și de tonalitatea pielii tale, atunci când o alegi. Dacă ai asociat totul perfect, poți să arăți la 40 de ani la fel de bine ca la 30.

Tunsori care întineresc femeile cu 10 ani

#1. Tunsoarea bob alungit

Coafura bob e una din cele mai populare tunsori din lume. Ea este universală, versatilă, se potrivește excelent pe chipul oricărei femei, indiferent de vârstă sau formă a feței, poate fi asociată cu orice ținută și arată la locul său indiferent de context. Bobul este una din acele tunsori care întineresc și împrospătează chipul unei femei.

Dacă vrei să ascunzi bărbia dublă și obrajii căzuți, tunsoarea bob alungit e ceea de ce ai nevoie. Bretonul te va ajuta cu ascunderea ridurilor, iar aranjarea stratificată va compensa lipsa volumului și îți va nivela forma feței. Bobul e ușor de coafat și arată foarte natural, datorită aspectului său ușor neglijent.

#2. Tunsoarea carre

O tunsoare carre pentru păr mediu arată proaspăt, feminin și elegant. Însă pentru a obține acest efect, părul tău trebuie să fie în stare perfectă. Coafura poate fi purtată atât cu breton, cât și fără. Ea încadrează perfect ovalul feței, întinerește chipul și adaugă prospețime întregului look.

Există o mulțime de variante ale acestei tunsori, dar după 40 de ani, îți recomandăm varianta cu breton, deoarece bretonul maschează bine ridurile de pe frunte, una din principalele amprente ale vârstei. În plus, bretonul adaugă îndrăzneală și expresivitate oricărui look și uneori e suficient să modifici doar această componentă pentru a-ți actualiza în totalitate stilul.

Tunsori care întineresc femeile

#3. Tunsoarea în cascadă

Tunsorile stratificate îți vor nivela armonios contururile feței, adăugând expresivitate și rafinament chipului tău. Ele sunt universale, stilate, mai greu de coafat (depinde de lungimea părului), dar rezultatul merită efortul depus.

O asemenea coafură maschează excelent ridurile de expresie, petele de vârstă și alte semne ale bătrâneții. Iar pe deasupra, cascada adaugă volum ca nici o altă tunsoare și îți permite să te coafezi în fiecare zi în mod diferit, fără a pierde din rafinament. E o tunsoare cu adevărat splendidă și spectaculoasă.

Părul poate fi coafat cu ajutorul unui uscător sau a unui ondulator, iar tehnicile moderne de vopsire ca balayage, ombre sau california, împrospătează imaginea și o fac mai luxoasă.

#4. Tunsoarea pixie

Tunsoarea pixie este foarte practică, comodă, versatilă și se potrivește femeilor sigure pe sine, independente, cărora nu le pasă de părerea celor din jur. Coafura pixie întinerește, nivelează contururile feței, conferă expresivitate acesteia și e potrivită pentru orice formă a capului.

Această coafură ți se potrivește mai ales dacă ai păr subțire și rar, deoarece dă un plus de volum la rădăcină și pe creștet, împrospătând în acest fel imaginea în ansamblu. Opțiunea perfectă pentru femeile care vor să arate neobișnuit, dar nu au timp pentru aranjarea coafurii. Unii consideră această tunsoare prea masculină, dar se înșeală amarnic. În ultimii ani, pixie a devenit aproape sinonim cu rafinamentul și feminitatea.

Tunsori care întineresc 2021

#5. Tunsori cu breton

După cum am menționat anterior, bretonul e bun prin faptul că maschează ridurile de expresie, petele sau fruntea lată. Indiferent de lungimea părului sau de coafură, îți recomandăm tunsori cu breton asimetric. Bretonul drept scoate în evidență lipsa volumului, accentuând și mai tare carențele părului tău. În timp ce tunsorile cu breton asimetric compensează absența volumului și adaugă părului prospețime și rafinament.

#6. Tunsori cu bucle lejere

O asemenea coafură va nivela armonios forma feței, mascând ridurile de expresie, va adăuga volum părului și îți va permite să te coafezi diferit în fiecare zi. În plus, aceasta arată feminin, proaspăt și romantic.

Citește și: Cum să îi dai o nouă viață părului cărunt? 4 tehnici de vopsire pentru un păr frumos și strălucitor!