Tunsoarea Cesson revine la modă ! De ce se potrivește atât femeilor de 20 cât și celor de 70 de ani ?

Cesson este o tunsoare care a fost iubită foarte mult de fashionistele secolului trecut. Particularitatea sa este că părul de pe spatele capului se află într-un oval perfect. Capetele șuvițelor însă se răsucesc puțin spre interior de la sine, fără prelucrare suplimentară. Coafura este decorată cu un breton larg arcuit. Mai jos vei afla cine a inventat tunsoarea, de ce a revenit la modă și cui i se potrivește cel mai bine.

Cine a inventat tunsoarea de tip Cesson

În anii 1970, celebrul frizer Vidal Sassoon se gândea: ce-ar fi dacă am veni cu o coafură cu care o femeie nu ar trebui să se joace mult timp și care să arate bine doar cu puțină atenție acordată părului? Deci, astfel, a fost inventată tunsoarea Cesson.

Bineînțeles, modelelor le-a plăcut această tunsoare: dacă mai devreme, pentru a-și face părul ca să arate spectaculos și îngrijit, trebuiau să se chinuie cu ondularea, coafarea, pieptănarea, atunci acum îngrijirea consta doar în spălarea părului în mod regulat. Motto-ul tunsorii revoluționare a fost „spălare și purtare”: șuvițele curate se așezau cu ușurință în direcția corectă.

Cu toate acestea, procesul de creare a acestei tunsori este destul de minuțios. Pentru a obține acest efect, Sassoon, și apoi adepții săi, au fost nevoiți să-și taie părul sub degete, și nu sub pieptene, menținând în același timp un unghi strict de tăiere.

Cum Mireille Mathieu a făcut celebră această tunsoare

Cariera ei a început la mijlocul anilor 60 ai secolului trecut, iar datorită originalității și muncii asidue în mai puțin de zece ani, femeia a devenit cunoscută și iubită în toată lumea. În perioada în care cântăreața a câștigat succesul internațional, a decis să-și schimbe tunsoarea: de la bob la cesson. Apropo, chiar și în prezent, aceasta nu își schimbă alegerea. Mathieu încă își tunde părul în acest fel, doar lungimea șuvițelor și bretonului se modifică ușor.

Întrucât Mathieu a fost iubită nu numai pentru muzica sa, ci și pentru imaginea sa elegantă, multe femei  au început să o imită – copiind și tunsoarea. Așa că nu doar cântăreața a câștigat faimă, ci și coafura ei.

De ce cesson revine la modă

Moda este ciclică, iar multe lucruri din secolul trecut au redevenit relevante și în prezent. Acest lucru a afectat și această tunsoare, care acum se confruntă cu o renaștere: de exemplu, în ultimii ani, ea a început să apară la prezentările caselor de modă precum Fendi.

Noul val de popularitate al tunsorii este asociat nu numai cu dragostea pentru stilul retro, ci și cu caracterul său practic. Dacă tunsoarea este realizată de un stilist competent, părul va arăta îngrijit și fără a folosi instrumente speciale. Acest lucru este foarte important în lumea modernă.

Cessonul modern nu este chiar la fel ca în anii 70 ai secolului trecut. Designerii regândesc mereu clasica, adăugând fie asimetrie, fie șuvițe rupte la tunsoare.

Cui se potrivește tunsoarea cesson

Unicitatea acestei tunsori este, de asemenea, că se potrivește – fără exagerare – aproape tuturor. Cesson este aleasă de femei cu o mare varietate de tipuri de fețe și păr.

Actrița Zendaya a apărut de ceva vreme în public cu o tunsoare cesson aproape de clasic: lungimea medie a șuvițelor, breton lat și neted. Această opțiune este potrivită pentru fetele cu pomeți ascuțiți. O astfel de tunsoare înmoaie vizual ovalul feței.

Dar unul dintre modelele de la spectacolul Fendi 2019 a arătat o versiune alungită a tunsorii. Aceasta opțiune este ideală pentru doamnele cu fața triunghiulară sau cu fața îngustă în general. Breton luxuriant al tunsorii extind vizual fața, echilibrând proporțiile.

Cesson este o tunsoare versatilă care se va potrivi aproape oricărei femei. Nu este de dorit să o faci doar dacă ai o fața rotundă și plinuță. O astfel de tunsoare poate adăuga o plenitudine nedorită obrajilor. De asemenea, un cesson este puțin probabil să iasă pe părul rar și subțire: nu va arăta atât de impresionant pe cât ar putea.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !