Tunsoarea carre graduată: 12 idei pentru femei elegante

Coafura carre e adorată de toată lumea, de la puștoaice de 16 ani, până la doamne de o vârstă respectabilă. Ea este întruchiparea tinereții și feminității, se potrivește tuturor femeilor, este universală, versatilă și ușor de întreținut.

Tunsoarea carre are o groază de variante: cu breton sau fără breton, până la urechi sau până la gât, clasic sau în scări, pentru păr drept sau pentru păr ondulat. Dar cea mai bună rămâne tunsoarea carre graduată pentru păr scurt. Iată 12 modele pe care merită să le încerci.

Cui i se potrivește tunsoarea carre graduată?

Tunsoarea carre graduată este stilată și elegantă. Datorită dispunerii stratificate, tunsoarea ascunde ridurile de expresie, petele de vârstă, obrajii căzuți și alte semne ale bătrâneții. Iar pe deasupra, adaugă volum ca nici o altă tunsoare. Din acest motiv, e numai bună pentru femei de 40, 50 și 60 de ani.

O coafură carre pentru păr mediu arată proaspăt, feminin și elegant. Ea încadrează perfect ovalul feței, întinerește chipul și adaugă prospețime întregului look. Există o mulțime de variații ale acestei tunsori, dar dacă ai trecut de 40 de ani, îți recomandăm varianta cu breton, deoarece bretonul ascunde ridurile de pe frunte. În plus, bretonul adaugă îndrăzneală și face coafura mai versatilă.

Această tunsoare arată strict cu păr drept și cochet cu păr ondulat. Ea va adăuga eleganță și rafinament imaginii tale, dar numai dacă părul este bine îngrijit. Tunsoarea poate fi atât netedă, cât și neglijentă, și se potrivește de minune atât femeilor tinere, cât și doamnelor în vârstă, care vor o frizură contemporană.

Șuvițele de păr tunse inegal sunt o modalitate excelentă de a adăuga volum coafurii și a crea impresia unui păr mai dens, cu mai mult volum. Nu e de mirare că tunsorile în scări sunt foarte populare după 40 de ani, când părul devine subțire și rar. Indiferent dacă părul tău este lung sau scurt, o coafură carre în scări te va ajuta să-i dai o formă perfectă.

Citește și: Femeia modernă poartă păr scurt: 10 tunsori stilate, la modă în acest sezon!