Tunsoarea Carre clasică: cum arată și care femei pot profita de această coafură

Egiptenii au fost primii  care au pus în valoare varianta tunsorii bob. Această coafură era cea mai la modă și care o purtau chiar și bărbații. Datorită comodității și ușurinței la aranjare, această coafură a ajuns și în vremurile noastre în formă neschimbată.

Bobul, datorită lungimii ajustabile și capacității de a fi purtată cu breton, este o coafură universală. Din acest motiv, bobul clasic se potrivește absolut pentru toți. Stilistul va ajusta tunsoarea în funcție de densitatea părului, volumul, grosimea și calitatea părului, concentrându-se și pe forma feței.

O față ovală este ideală, poți purta orice coafură și poți face stilul dorit.
Pătrată – pentru a ameliora pomeții și maxilarul vă va ajuta o ușoară alungire a părului, aproximativ până la umeri.
Rotundă – un carre scurtat sau standard până la nivelul gâtului va reduce vizual, din ovalul feței.
Triunghi – o tunsoare până la bărbie cu curbarea capetelor spre interior va echilibra instantaneu proporțiile.
Fruntea înaltă – bretonul și lungimea medie a firelor vor face fața armonioasă.

Carre clasic fără breton
Aspectul acestui tip de tunsoare este cât se poate de simplu și drăguț. Un carre clasic fără breton pentru părul mediu arată întotdeauna elegant, impresionant și potrivit pentru femeile de orice vârstă și este în armonie perfectă cu aspectul casual.

Un carre clasic fără elemente suplimentare este perfect pentru femeile cu față ovală și pătrată, care pot ascunde obrajii dolofani și fălcile masive.
Carre clasic cu breton
Acest tip de tunsoare este considerat „etalonul de aur”. Firele, uniforme și dense în față, care ajung până la sprâncene, oferă gratitudine. Arată bine pe o față dreptunghiulară, ovală și triunghiulară, îngustă. În alte situații, bretonul reduce vizual înălțimea capului. Acest lucru vă poate face fața să pară mai deschisă, mai ales dacă aveți obraji masivi.

Nu este de dorit să adăugați la carre clasic un breton creț, rupt și oblic. Aceasta rupe întreaga geometrie a tunsoarei, o transformă într-o coafură complet diferită. Este important ca tăietura să fie dreaptă.