Ce să porți în această vară: 19 ținute cu pantaloni ca să arăți impecabil în fiecare zi!

Până la începutul secolului al XX-lea pantalonii erau considerați un articol vestimentar potrivit doar pentru bărbați. Ba mai mult, aceștia erau un adevărat simbol al masculinității, iar femeile care aveau curajul să poarte pantaloni în public erau blamate și luate în râs.

Abia la sfârșitul anilor ’50, grație celebrului creator de modă, Yves Saint-Laurent, pantalonii au devenit o piesă vestimentară acceptabilă pentru sexul frumos. Iar astăzi, sunt o componentă de bază, aproape incontestabilă, din garderoba fiecărei femei, indiferent de statut, vârstă sau siluetă.

Și luând în vedere că primăvara este în toi, iar vara ne zâmbește cochet de după orizont, am pregătit pentru tine 19 ținute superbe, care îți vor permite să arăți impecabil în fiecare zi.

Ținute cu pantaloni cu talie înaltă

Indiferent de culori, textură și stil, există o formulă câștigătoare, cu ajutorul căreia nu ai cum să dai greș: pantaloni cu talie înaltă + un top mulat. O astfel de ținută îți va alungi vizual picioarele, îți va subția talia, te va ajuta să pari mai înaltă, adăugând feminitate și rafinament siluetei tale.

De altfel, talia poate fi subliniată cu o centură sau un cordon. Iar pentru un efect și mai pronunțat, îți sugerăm să încalți pantofi cu toc înalt, de aceeași tonalitate cu pantalonii. Cu toate că există femei care completează o asemenea ținută cu adidași, pentru un plus de libertate și confort, fără a pierde din eleganță.

În ceea ce privește culorile, recomandarea noastră este să te limitezi la 1-2 tonuri, pentru un aspect expresiv, laconic și atrăgător.

Pantaloni și bluze elegante

Bluzele și cămășile sunt alte elemente nelipsite din garderoba fiecărei femei. Cu cât mai multe ai, cu atât e mai bine, pentru că aceste piese vestimentare sunt universale și versatile, deci pot fi combinate cu orice tip de pantaloni.

Astfel, pantalonii largi din tricot pot fi asociați atât cu bluze albe clasice, cât și cu bluze în carouri, în buline sau modele cu mâneci bufante. Secretul acestui look constă în prospețimea și libertatea pe care o emană. Până la urmă, pantalonii și cămașa trebuie să vibreze în același ritm cu anotimpul și să reflecte starea de spirit a unei femei.

Tonurile alese sunt clasice (alb + alb, fie negru + alb), dar nu arată plictisitor datorită croielii și accesoriilor, care adaugă imaginii farmec și expresivitate. Ochelarii, cerceii, colierele, poșetele, centurile etc – toate acestea pot transforma complet look-ul unei femei.

Pantaloni cu vedere la gleznă

Până la începutul secolului al XX-lea o gleznă descoperită era considerată la fel de provocatoare ca un decolteu. Din fericire, prejudecățile au rămas în trecut și astăzi astfel de ținute sunt considerate elegante și inofensive. Numai bune pentru zilele însorite de vară în locurile unde nu poți să porți pantaloni scurți.

Pantalonii trei sferturi sunt mai înguști și mai scurți decât pantalonii clasici și țin glezna la vedere, fapt care subliniază grația și rafinamentul oricărei femei. O astfel de ținută arată armonios atât în viața de zi cu zi, cât și la birou sau în timpul unei petreceri.

Ținute cu pantaloni largi

Pantalonii largi sunt creați pentru ținutele de vară și primăvară. Sunt confortabili, răcoroși, fluizi, liberi, și pot fi asociați atât cu un top scurt, cât și cu un sacou elegant. Dar fii atentă la mărimea acestora, fiindcă un model prea larg îți va face partea inferioară a siluetei să pară mai mare, iar picioarele mai scurte.

Pantalonii largi combină confortul și eleganța. Aceștia se potrivesc oricărei femei, indiferent de vârstă și siluetă. De regulă, sunt confecționați din țesături moi, ușoare, dar care țin bine forma și maschează imperfecțiunile picioarelor și ale taliei. De altfel, moda devine tot mai loială față de confortul unei femei și un asemenea stil se infiltrează încet-încet în viața noastră de zi cu zi.

Ținute cu pantaloni și pantofi

A doua formulă câștigătoare sunt pantalonii clasici, asociați cu pantofi cu toc mediu sau înalt. Acest truc îți va întinde silueta și te va ajuta să pari mai înaltă. În plus, arată cât se poate de grațios și feminin. Lungimea tocurilor rămâne la discreția ta, dar cu cât ești mai scundă, cu atât ar trebui să fie mai mare.

Citește și: Pantalonii joggers au cucerit lumea! 15 ținute superbe pentru femei 40+