Trezește-te mai devreme: 6 obiceiuri matinale care te pot ajuta să slăbești

Sportul și alimentația corectă îți asigură silueta dorită, dar uneori trebuie să fii atentă la modul în care îți începi ziua, ca să fii sigură că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Iată câteva obiceiuri matinale de ajutor în lupta cu kilogramele:

1. Trezește-te mai devreme

Poate că îți cer cel mai dificil lucru din viața ta, însă este foarte important să-ți aloci timp dimineața pentru o activitate fizică de 30 de minute.

Sportul matinal grăbește metabolismul. Chiar dacă după un jogging matinal vei mânca ceva interzis, grăsimile nu se vor depune, ci se vor arde rapid.

Dimineața la nivelul mușchilor este puțin glicogen, de aceea procesul de ardere a grăsimilor va începe la câteva minute după startul antrenamentului. Cel mai indicat este să faci dimineața excerciții pentru abdomen. Așa apar mai repede „pătrățelele”.

Există și latura psihologică: persoana care a găsit forțe ca să se trezească cu jumătate de oră mai devreme pentru sport va consuma mai puține calorii pe parcursul zilei. Știind cât efort a depus pentru asta, el nu va îndrăzni să mănânce ceva care să-i anuleze efectele.

Pentru ca trezitul mai de dimineață să nu fie atât de dureros, culcă-te mai devreme.

2. Bea pe stomacul gol un pahar cu apă

Apa activează procesele în organism și îl ajută să funcționeze la turații mai mari. Paharul cu apă va declanșa metabolsimul. Sistemul digestiv „ se trezește” în 20-30 de minute, respectiv, pentru digerarea mâncării el va cheltui mai puțină energie, omul simțind sațietate mai mult timp.

Respectiv, dacă după paharul cu apă va urma activitatea fizică, silueta va avea numai de beneficiat.

3. Ia micul dejun

Dejunul este cea mai importantă masă a zilei. Energia pe care o oferă trebuie să ajungă pentru jumătate de zi. Dacă această energie nu survine până ajungi la serviciu, acolo ea începe să vină pe alte căi: cafea, bomboane, dulciuri și alte gustări care îngrașă.

Dacă vei renunța la dejun, organismul va suferi un deficit. Acesta va genera un apetit incontrolabil, care va duce la un exces de calorii la prânz și cină.

Masa de dimineață ajută organismul să suporte limitele în alimentare mai ușor. Atunci când este lipsit de o masă, acesta devine stresat și încearcă să depună orice calorie.

4.Fă un duș de contrast

Încă o metodă prin care poți slăbi mai eficient. În timpul alternării apei de diferită temperatură are loc îngustarea și lărgirea vaselor sangvine, precum și tonifierea mușchilor. Aceștia devin mai elastici și mai rezistenți, iar exercițiile sportive sunt realizate mai ușor.

Dușul de contrast îmbunătățește circulația sangvină, datorită căreia crește și viteza proceselor metabolice la nivelul celulelor. Toxinele sunt eliminate mai repede din organism, iar procesul de ardere a grăsimilor este mai eficient.

5. Uită de ascensor

Cea mai eficientă și accesibilă metodă de a slăbi este să mergi pe scări. Mersul zilnic pe scări antrenează mușchii picioarelor, îți mărește rezistența fizică, iar oxigenul care parvine mai repede în organism reduce colesterolul în sânge. Potrivit statisticilor, după 6-8 săptămâni de mers zilnic pe scări, greutatea corpului se reduce cu 5%.

6. Zâmbește

Dispoziția bună și zâmbetul ne ajută să depășim mai ușor stresul, în timpul căruia organsmul produce cortizolul ce împiedică slăbirea. Cortizolul afectează vasele sangvine și determină grăsimea să se depună pe ele, transmițând organismului semnalul că trebuie să facă rezerve de grăsime.

Trebuie să zâmbești încă de dimineață – în oglindă, copiilor, partenerului, trecătorilor ș.a. În acest mod, procesul de slăbire va fi maximal de eficient.