Trei, cele mai bune, salate dietetice, pe care o să le adori

Aceste salate n-o să te lase cu senzația de greu la stomac și nici n-o să dăuneze siluetei tale, în plus o să te cucerească prin gust.

În calitate de dressing la fiecare dintre ele îți propunem să folosești 100 g de iaurt natural, o lingură de muștar, 0,5 linguriță de suc de lămâie, piper și de sare, după gust.

Salată cu varză chinezească și piept de pui

Vei avea nevoie de:

O varză chinezească nu prea mare;

Un piept de pui;

Doi castraveți;

Un ardei gras;

Un borcan de porumb conservat;

Pătrunjel.

Fierbe în cratiță sau prepară în cuptorul cu microunde pieptul de pui cu puțină sare. Spală ardeiul, castraveții și varza. Taie-le în fâșii înguste. După ce pieptul e gata și s-a răcit, taie-l și pe acesta în fâșii asemănătoare. Toacă pătrunjelul, scurge porumbul și adaugă-le la celelalte indrediente. Asezonează cu dressing și amestecă totul.

Salată cu ou și fasole verde

Vei avea nevoie de:

400 g de fasole verde;

4 ouă;

un cățel de usturoi;

un ardei gras roșu;

ulei de măsline.

Fierbe ouăle și taie-le în semicercuri. Fierbe fasolea în apă cu puțină sare timp de 8 minute, strecoar-o și clătește-o cu apă rece. Las-o să se răcească în strecurătoare. Curăță ardeiul și taie-l în fâșii.

Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie. Călește fasolea și ardeiul timp de 5-7 minute. Aproape de final, adaugă cățelul de usturoi pisat.

Lasă legumele să se răcească, apoi amestecă ouăle și adaugă dressingul.

Salată japoneză de calamari

Vei avea nevoie de:

4 calamari congelați;

3 ouă;

200 g de alge de mare;

o legătură de ceapă verde;

3 linguri de orez.

Decongelează calamarii, curăță-i și fierbe-i timp de 10 minute, cu puțină sare. Paralel, fierbe orezul în 2 pahare de apă, apoi scurge-l bine și lasă-l să se răcească. Fierbe ouă-le tari și taie-le cubulețe. Toacă algele și ceapa.

Taie calamarii care s-au răcit în bucăți de 10X10 mm, amestecă toate ingredientele și adaugă dressingul.