Trecerea la părul blond: principalele reguli și detalii ale procedurii de care trebuie să ții cont

Multe femei au auzit de multe ori despre o procedură elegantă și populară care este trecerea la părul blond. Dar majoritatea dintre ele nu știu exact cum decurge procedura și ce tipuri există. Pentru a face o colorare elegantă și a obține tonul dorit, ar trebui să cunoști câteva dintre nuanțele procedurii moderne.

Ce reprezintă această procedură

Trecerea la părul blond este luminarea părului pe toată lungimea sau doar într-o anumita zonă. De fapt, procedura arată ca colorarea obișnuită, doar stilistul selectează nuanțele necesare și monitorizează clar procesul de iluminare.

Luminarea părului este un atac chimic asupra buclelor, care duce la o deteriorare a structurii. Pentru a menține sănătatea buclelor, după procedură, este imperativ să ai grijă de păr cu ajutorul unor produse profesionale care pot reda strălucirea și densitatea părului.

Caracteristicile procedurii

Toate doamnele știu că orice colorare este un proces lung și laborios. Această tehnică nu face excepție. Va trebui să stai câteva ore până când tot pigmentul este îndepărtat de pe bucle.

Înainte de procedură, stilistul sfătuiește femeia să nu-și spele părul. Datorită sebumului va fi posibil să se protejeze rădăcinile părului, în timp ce acest lucru nu afectează rezultatul în sine. Înainte de procedură, stilistul se va uita la starea părului, dacă acesta este prea slab, atunci el poate interzice decolorarea pentru a nu dăuna șuvițelor.

În funcție de experiența maestrului, mijloacele tale financiare aleg tipul de vopsea de păr: pudră, cremă sau ulei. Este mai bine să refuzi pudra, deoarece conține mult amoniac, care dăunează foarte mult părului.

Tipuri de vopsire a părului blond

Stiliștii practică în mod constant și vin cu noi tipuri de vopsire a părului blond, dar mai jos vom evidenția 5 cele mai populare opțiuni de colorare

– Clasic: luminează cu mai multe tonuri părul cu ajutorul unui iluminator, potrivit doar pentru părul blond;

– Radical: acest tip este ales de doamnele cu păr negru care doresc să-și schimbe nuanța părului. Se folosesc agenți de vopsire destul de aspri;

– Trecerea la părul blond se face și pe părul întunecat, dar de multe ori este necesar să se efectueze decolorarea în mai multe etape pentru a elimina îngălbenirea buclelor;

– Femeile cu părul brun pot alege decolorarea care va crea o nuanță aurie atractivă a părului;

– Pentru părul castaniu deschis, decolorarea simplă este potrivită, deoarece această nuanță nu necesită prea multe compoziții chimice pentru decolorare.

Dacă ai visat întotdeauna să devii blondă, dar ți-a fost teamă să nu-ți strici părul cu decolorante obișnuite, atunci ar trebui să încerci procedurile enumerate mai sus. Cu ajutorul instrumentelor moderne și a unu stilist experimentat, vei obține cea mai frumoasă culoare deschisă a părului !

Dar tu știai despre aceste proceduri ? Povestește-ne mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !