Iubeste-te! si te vor iubi! 3 semne care trădează lipsa stimei de sine

Fiecare din noi dorește să obțină totul în această viață, să aibă succes. Pentru asta oamenii muncesc foarte mult, dar… la un moment dat uită de ei înșiși. La fel mi s-a întâmplat și mie. În ultimii 4 ani am lucrat nesăbuit, pentru că pentru mine era important să îmi acopăr nevoile de bază. Acest lucru se observa mai ales la început, când nu puteam dormi până noaptea târziu, stând la serviciu. De fapt, acesta este doar un ritm anormal de muncă, care este foarte epuizant.

Stima de sine

Odată cu trecerea timpului, mi-am dat seama, că trebuie să mă iubesc și să mă respect mai mult. Până la urmă nu ai voie să te epuizezi muncind, fără ca să-ți rezervi timp pentru odihnă. Prin urmare, de-a lungul timpului m-am schimbat. Există 3 indicatori care trădează lipsa stimei de sine:

1.Somn insuficient

Dacă observi că, la fel ca și mine, că nu-ți permiți să te odihnești și lucrezi 24/7, atunci acest lucru trebuie schimbat urgent. Cel puțin uneori trebuie să te odihnești și să te relaxezi, fără să-ți reproșezi că pierzi timpul.

2. Lipsa grijii față de propriul organism

Aici vorbim despre: refuzul de a vizita medicii, preferința pentru alimentele nesănătoase în locul celor gustoase și sănătoase și refuzul de a face exerciții fizice. De regulă, oamenii care se iubesc, încearcă să aibă grijă de ei cât mai mult posibil, pentru a trăi o viață lungă și fericită.

3. Nu-ți permiți micile bucurii

Există oameni care, chiar dacă au mijloace pentru acest lucru, nu fac nimic bun pentru ei înșiși. De exemplu, nu se înscriu la un masaj chiar dacă își doresc acest lucru, nu zboară într-o vacanță atât de râvnită. Li se pare că au făcut prea puțin pentru ca să o merite.

Dacă faci parte din categoria unor astfel de oameni, atunci trebuie să ai mai multă grijă de tine și de dorințele tale. Sănătatea are prioritate.