Ținute office pentru femei plinuțe: 17 idei superbe, care îți vor lăsa colegii cu gura căscată!

Multe femei consideră stilul office mult prea conservativ și plictisitor. Și într-o anumită măsură au dreptate. De regulă, ținutele pentru birou sunt banale și lipsite de expresivitate. Dar totul depinde de noi, mai bine zis de dorința, creativitatea și determinarea noastră. Să știi că poți să arăți proaspăt și stilat la birou, fără a încălca codul vestimentar.

De cealaltă parte, moda pentru femei plinuțe s-a debarasat de oversize și hainele lipsite de formă. Astăzi e la modă să-ți subliniezi silueta inteligent. Cum poți să faci și tu acest lucru? Vei afla în continuare.

Ținute office pentru femei plinuțe

Codul vestimentar de birou implică un set de reguli pe care vrei, nu vrei, ești nevoită să le respecți. Mai întâi de toate e vorba de tonuri calme, imprimeuri subtile sau absența lor, texturi și forme conservatoare. Fustele scurte, decolteul adânc, talia joasă și țesăturile strălucitoare sunt tabu. Dar orice reguli care îți discreditează feminitatea, pot fi ocolite inteligent, fără ca cineva să aibă de suferit.

Rochia petrecută e cel mai bun prieten al femeilor plinuțe, mai ales când talia e subliniată cu un cordon. Cordonul e un accesoriu excelent care echilibrează ținuta și îți scoate în evidență rafinamentul. Talia înaltă te va ajuta să pari mai zveltă, iar cordonul va sublinia grațios cea mai subțire zona a ei. În dependență de anotimp, look-ul poate fi completat cu botine, cizme și pantofi.

Ținute elegante pentru femei plinuțe

În acest sezon sunt la modă ținutele office din piele, care contrar aparențelor, nu arată vulgar și deplasat. Atât timp cât decolteul nu este scos în evidență, iar lungimea fustei nu se ridică peste linia genunchiului – un astfel de look arată grațios, feminin și la locul lui. Hainele strânse pe corp (respectând limitele decenței) îți vor sublinia formele și te vor face și mai atrăgătoare. Dar contează și ce tonalitate alegi. Nuanțele trebuie să fie profunde și elegante, de exemplu, negru, albastru închis sau vișiniu.

Ținute casual pentru birou

Firește că nu poți purta de fiecare dată rochii. Viața de birou este monotonă și confortabilă. Și multe femei tind să se îmbrace la fel – monoton și confortabil. Dar trebuie să spui da confortului și nu monotoniei. Poți arăta spectaculos chiar și în ținute casual, cu blugi, fuste și pantaloni, care te vor ajuta să pari mai slabă și îți vor evidenția delicatețea.

Fusta creion e potrivită pentru ținutele elegante clasice. Un astfel de model te va ajuta să pari mai înaltă și îți va scoate în evidență grația și rafinamentul. În plus, la confecționarea ei sunt folosite materiale super elastice, care o fac mult mai permisivă când e vorba de mișcările corpului, în comparație cu fustele clasice pentru birou.

Dar la fel de bine poți îmbrăca și un costum din tricot monocrom sau pantaloni din denim, asociați cu o bluză liberă, albă, cu guleraș. De preferat ca pantalonii și fustele să fie cu talie înaltă, subliniate de un cordon sau o centură. Accentul trebuie să cadă pe talie sau pe piept.

Ținute potrivite pentru femei plinuțe

Dacă codul vestimentar nu e foarte strict – poți îmbrăca și o rochie bordo, strânsă pe corp, care să-ți evidențieze silueta. Dar fără accesorii suplimentare (maxim unul) și fără sexualitate accentuată.

Indiferent de culoare, se recomanda ca țesătura să fie densă, deoarece țesăturile subțiri atrag atenția asupra imperfecțiunilor și corectează prost silueta. Rochiile confecționate din tricot dens sunt o piesă vestimentară populară în rândul femeilor plinuțe. Acestea sunt o alegere excelentă pentru rutina zilnică de birou, în special modelele gri, diluate cu nuanțe expresive, de exemplu gri + galben.

Ținute office damă 2021

Rochiile croite lejer, din țesături moi, cu talie înaltă, nu își vor pierde niciodată din actualitate. Ele sunt binevenite atât la birou, cât și în viața de zi cu zi. Acestea sunt universale, stilate, practice și pot fi completate lejer cu un cardigan sau o geacă. Pe deasupra, poți să fii sigură că îți vor masca acele câteva kilograme în plus și te vor evidenția din mulțime.

Citește și: Plinuță, dar irezistibilă: 6 reguli simple pentru a-ți modela vizual silueta!