Ținute de iarnă pentru plinuțe: 5 stiluri care te vor face mai slabă

Puține femei se pot lăuda cu o siluetă subțire sau cu absența kilogramelor în plus. Surplusul de greutate se poate acumula în diferite locuri, dar, de regulă, atacă zona taliei, coapsele și ovalul feței.

Din această cauză, multe femei își fac griji cu privire la aspectul lor, atât vara, când totul este la vedere, cât și iarna, când straturile de îmbrăcăminte fac silueta mai mare. Iată câteva trucuri vestimentare care te vor ajuta să depășești această problemă.

1. Poartă ținute monocrome

Reține o regulă cât se poate de simplă: Liniile verticale subțiază silueta, iar liniile orizontale o fac mai lată. Liniile verticale te fac mai înaltă, iar cele orizontale mai scundă. Liniile verticale te fac zveltă, iar liniile orizontale plinuță. Orice ținută monocromă creează o linie verticală care alungește vizual silueta. Dar nu uita de contraste.

2. Poartă haine cu talie înaltă

Alege pantaloni și paltoane cu talie înaltă. Datorită lor, picioarele tale vor arăta mai lungi, și implicit mai subțiri. Indiferent că e vorba de pantaloni clasici, joggers sau blugi. Efectul va fi și mai bun dacă adaugi la pantaloni o pereche de pantofi cu toc înalt, de aceeași culoare cu pantalonii. În ceea ce privește paltonul – un model cu cordon întotdeauna dă bine.

3. Creează linii verticale

Alege haine cu imprimeuri verticale. Iar dacă nu ai astfel de articole în garderobă, creează linii verticale îmbinând pantaloni și pantofi de aceeași culoare. Liniile verticale te fac să pari mai înaltă și respectiv, mai subțire. Efectul poate fi creat cu un rând de nasturi sau cu o eșarfă. Iată un exemplu cum verticalele avantajează o femeie plinuță (nasturii, partea din mijloc a paltonului care intră în contrast cu mânecile) și cum liniile orizontale încurcă (gulerul din dreapta).

Citește și: O rochie bună te face mai slabă: Iată ce rochii să porți dacă ești plinuță!