Tinerețe fără bătrânețe: 15 ținute cu sacou pentru femei 50+, care țin pasul cu moda!

50 de ani e vârsta când o ținută bună îți poate sublinia mai bine ca niciodată tăria interioară și rafinamentul. Până la urmă, cine se îmbracă bine după 50? Doar femeile cu adevărat elegante, sigure pe sine, cu caracter și care își cunosc adevărata valoare.

Dacă te numeri sau vrei să fii printre aceste femei și ai o jachetă sau un sacou în garderobă, să știi că poți crea o multitudine de ținute stilate, potrivite pentru cele mai diverse ocazii. Acestea pot fi purtate cu pantaloni, fuste, rochii, blugi și chiar și cu adidași. Prin urmare, vei avea posibilitatea să compui diferite look-uri, arătând întotdeauna proaspăt și spectaculos.

Ținute pentru femei peste 50 de ani

Dacă sacoul, jacheta sau blazerul sunt de mărimea, tonalitatea și în stilul potrivit, atunci ele îți vor corecta elegant silueta și vor adauga look-ului tău o doză de șic și rafinament intelectual, chiar dacă ținuta va fi adoptată în stil casual.

Din câte poți observa, în ambele cazuri, sacoul este o completare pentru blugi și tricou – cel mai casual concept posibil. Dar îndată ce adaugi la această ținută o jachetă sau un blazer, impresia lăsată e cu totul și cu totul alta. Aproape instantaneu, look-ul devine stilat și sofisticat.

Citește și: Inspiră-te! Oamenii își transformă hainele într-o artă adevărată

Ținute cu sacou și blugi femei

Probabil ai atras atenția la faptul că am numit acest articol vestimentar în trei moduri diferite: sacou, jachetă și blazer. Toate sunt asemănătoare între ele, dar diferă un pic ca stil și configurație.

Sacoul poate fi cu un rând de nasturi sau două, mâneci lungi, cu rever crestat, ascuțit sau șal și se întinde până sub șold.

Citește și: Cum să porți blugii după 50 de ani? 19 idei ca să arăți mereu tânără și stilată!

Jachetă tip sacou femei

Jacheta este o versiune scurtată a sacoului, care poate fi cu mâneci scurte sau lungi, cu rever sau fără, cu un rând de nasturi sau două, sau chiar cu fermoar.

De regulă, jachetele sunt confecționate pentru a fi purtate lipite de corp și se potrivesc pentru cele mai diverse ocazii: birou, afaceri, facultate, ieșit în oraș cu prietenii etc, îmbinând armonios stilul clasic și casual.

Sacou blazer femei

Blazerul este o jachetă din stofă sau catifea, cu un rând de nasturi sau două, strâns pe corp, dar cu o croială mai liberă ca jacheta și sacoul. Deseori, poate fi decorat cu nasturi metalici și embleme pe buzunare sau mâneci.

Blazerul e o alegere stilată, potrivită tuturor, indiferent vârstă, statut, morfologie sau de anotimp.

Alegând o jachetă, un sacou sau un blazer, trebuie să ții cont de zona pe care vrei să o subliniezi (talia, bustul) sau dimpotrivă să o maschezi (linia deviată a umerilor).

Citește și: Ai știut despre acești blugi pentru fetele cu forme?

Ținute elegante femei cu pantaloni

Pe imaginea de mai sus vei putea observa cum lungimea sacoului poate schimba proporțiile vizuale ale siluetei. De aia, îți recomandăm să porți articolele lungi cu pantaloni, blugi sau cu fuste scurte.

E ușor să compui o ținută grațioasă folosind un sacou, un blazer sau o jachetă. Dar fii atentă când subliniezi talia cu o centură lată, deoarece aceasta se potrivește doar deținătoarelor de talii subțiri.

Din câte vezi, sacoul e o piesă vestimentară universală, care poate fi folosită la crearea diferitor ținute, care te vor ajuta să arăți tânără și elegantă în orice circumstanțe.

Citește și: Pentru femeile după 40: 8 ținute stilate ca să arăți ca o doamnă din Occident