Timp de 1 lună am urmat stilul de viață al modelelor Victoria’s Secret și uite ce s-a întâmplat

Modelele Victoria’s Secret defilează pe podium în costume de baie la 5 săptămâni după naștere. Înainte de a naște duceam și eu un mod activ și sănătos de viață, făceam sport și mă alimentam corect, dar în timpul nașterii am acumulat 15 kg, 5 dintre care au rămas pe mine și după.

Am decis să mă aventurez într-un experiment și să urmez timp de o lună sitlul de viață pe care îl au „îngerii” Victoria’s Secret.

În prima zi aveam 60 de kg și 73 de cm în talie.

Așadar, imediat cum a venit acea zi legendară de luni, am renunțat la făinoase, zahăr și lactate. Chiar și laptele l-am înlocuit cu unul vegetal, de exemplu de cocos, ovăz sau migdale. Am început să mă antrenez activ de 4-5 ori pe zi, după micul dejun. Am făcut diversitate în acest sens, am încercat: antrenamente cardio, de forță, aerobică, pilates și tot ce mai fac „îngerii”.

Pentru început, am studiat bine conturile modelelor de pe Youtube și Instagram

https://www.instagram.com/p/BEjrQTOreNR/?utm_source=ig_embed

Fiecare dintre ele are un program individual de alimentare elaborat de un nutriționist, eu am încercat să deduc principiile generale de bază:

-Fiecare masă trebuie să conțină proteină;

-Includ în meniu grăsimi sănătoase ( nuci, avocado, ouă, pește roșu);

-Consumul de carbohidrați este indus la minimum – doar în prima parte a zilei se permit ovăzul, orezul și granola, pregătită acasă.

-Să prepondereze mai mult legumele de culoare verde ( brocoli, spanac, verdeață)

-Se beau cel puțin 2 litri de apă pe zi.

Regula nr.1: Antrenamente regulate

Modelele se antrenează de 6 ori pe săptămână, iar cu o săptămână înainte de prezentări, zilnic de 2 ori pe zi. Eu cel mai mult o admir pe Romee Strijd. Din fericire ea este un vlogger popular, iar pe canalul ei de Youtube poți vedea antrenamentele sale în întregime.

Regula nr.2: Gustările

Gustările sunt permise în prima parte a zilei și în a doua, după dejun și cină. Poți mânca fructe sau nuci. O idee bună sunt și smoothie-urile. Vremea lor este după antrenamente.

După 15 zile

Am pierdut 3 kg, s-a micșorat volumul coapselor. Pentru ca să nu mă dau pradă slăbiciunilor în fața produselor de patiserie și a ciocolatei, purtam cu mine fructe și batonașe de cereale.

Regula nr. 3: Practicarea diferitor genuri de sport

Datorită faptului că m-am ocupat cândva cu acrobațiile, mi-a fost foarte ușor să încerc exerciții de yoga și pilates. Acestea ajută mușchii să devină mai elastici și sunt perfecte pentru relaxarea mușchilor, după antrenamentele de forță.

Regula nr. 4: Alternarea eforturilor

Antrenamentele îngerilor Victoria’s Secret sunt foarte diferite, asta le permite să antreneze toate grupele de mușchi. Majoritatea dintre ele optează pentru cele cardio: aleargă foarte mult și oriunde, joacă volei. Pentru mine alergatul timp de 45 de minute e plictisitor, de aceea am alergat câte 15 minute înainte de antrenamentul de bază.

Încă o metodă bună de mișcare este plimbarea activă cu familia.

30 de zile mai târziu

Am slăbit 6 kg. Nu mai am pofte de dulce și făinoase.

Regula nr.5: Mănâncă suficient

Majoritatea modelelor mănâncă de 4-6 ori pe zi. Important ca mâncarea să fie sănătoasă și echilibrată. La prânz mâncam pește sau carne de pui, legume și ouă. Apropo regula de a nu mânca după 6 nu se aplică de modele și nu s-a aplicat nici de mine.

Regula nr.6: Gătește singură

Dacă vei face acest lucru, vei ști exact ce conține farfuria ta. Pentru top-modele mâncatul la restaurant este o excepție și o formă de a se alinta.

Gătind, eu am încercat să renunț la zahăr, făină și ulei. În loc de prăjire, puneam la copt, iar în salate adăugam oțet balsamic în loc de maioneză. Bineînțeles, am uitat de pizza și sushi.

Regula nr.7: Regulile pot fi încălcate

80% din rația alimentară a unui model constituie mâncare sănătoasă și echilibrată, restul este gastronomie de plăcere.

Romee Strijd scria pe Instagram: „Alimentați-vă sănătos. Rămâneți în formă. Mâncați un burgher ca să rămâneți sănătoși mental.”

Rezultatul experimentului

Am slăbit 6 kg;

Mi-am tonifiat musculatura;

M-am antrenat cu plăcere, fără să mă simt obosită;

Am avut mai mult timp pentru mine ( mamele mă vor înțelege);

Am scăpat de dependeța de dulce și făinos;

Am continuat să mă alimentez sănătos, dar am adugat adoratele mele lactate în meniu.