Terapia prin culori: 12 ținute energice pentru femei de 50 de ani!

Culorile ne influențează emoțiile și starea de spirit. La fel ca vestimentația. Atunci când îmbraci o ținută gri, lipsită de splendoare și formă, vrei nu vrei, te simți mai tristă și mai plictisită decât de obicei. Iar când îmbraci un pulover vibrant și expresiv, îți încarci din nou bateriile și viața capătă o nouă culoare. Prin urmare, îți propunem să faci o mică revoluție în garderoba ta și să uiți odată pentru totdeauna de ținutele neutre și plictisitoare.

Ținute pentru femei de 50 de ani

Ca să te simți frumoasă și plină de viață trebuie îndeplinite câteva condiții. Pe de o parte, stilul trebuie să fie vibrant și energic, iar pe de alta, să fie confortabil și elegant. De aceea, îți recomandăm să îmbraci o ținută expresivă, croită lejer, care să-ți faciliteze mișcarea și să-ți reflecte personalitatea.

Dacă nu ești amatoare de ținute supradimensionate, poți înlocui pantalonii largi cu pantaloni conici, cu vedere la gleznă, iar cardiganul cu o jachetă. Sau poți renunța complet la cardigan, în cazul în care te poți lăuda cu o siluetă subțire. Până la urmă, rolul lui era de a nivela silueta.

Ținute casual femei 50 ani

Atât timp cât alegi tonurile și texturile corect, nu contează dacă porți pantaloni sau fuste. Efectul este la fel de pătrunzător. Ceea ce contează cu adevărat este modul în care culoarea ținutei interacționează cu tonalitatea pielii tale. Culoarea roz-deschis și nuanța piersicii arată grațios, delicat și feminin. Aceste tonuri adaugă look-ului prospețime și întineresc într-un mod natural și armonios imaginea unei femei.

Cromatica este foarte capricioasă. Culoarea hainelor te poate întineri sau îmbătrâni, în funcție de cât de reușit le alegi, iar una și aceeași culoare poate reprezenta o bilă albă pentru o femeie și o bilă neagră pentru alta. Despre modul în are funcționează cromatica am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Știința din spatele culorilor: Ce nuanțe te fac mai tânără și cum să le alegi?

Modelul nostru are o tonalitate caldă a pielii, prin urmare, ținutele stacojii, roz, galbene, de culoarea piersicii sau a portocalei interacționează cât se poate de armonios cu figura ei. Și datorită acestui fapt, doamna arată mai energică și mai tânără.

Haine femei 50 de ani

Iar aici, aceiași adidași de culoare portocalie, completează perfect un compleu alcătuit din pantaloni și sacou de culoare albă și un maiou contrastant, care se asociază perfect cu rama ochelarilor.

Ca să arăți tânără, mai întâi de toate, trebuie să te simți tânără, iar accentele strălucitoare îți pot da o mână de ajutor. Cine a spus ca la 50 de ani trebuie să te îmbraci plictisitor? De obicei, 1-2 accente vii sunt suficiente, însă ele trebuie diluate cu nuanțe clasice, ca să nu arăți ca un pom de Crăciun.

Ținute elegante femei 50 de ani

Expresivitatea este dată nu doar de culori, ci și de imprimeuri, croială sau fasoane. Un look proaspăt, care se distinge printr-un imprimeu sau un croi neobișnuit, te va evidenția din mulțime și îți va da un aer juvenil.

Contrar aparențelor, experiența demonstrează că un look proaspăt, energic și expresiv poate fi alcătuit chiar și din tonuri clasice – negru, alb și gri, mai ales când există un joc de contraste. Contrastul întotdeauna întinerește.

Și nu uita. Vârsta este doar o formalitate. Nu vei îmbătrâni decât atunci când singură te vei împăca cu acest lucru. Prin urmare, ținutele energice și strălucitoare pot și trebuie să facă parte din garderoba unei femei de peste 50 de ani.

Citește și: Stilul nu are vârstă: 15 ținute elegante pentru femei trecute de 50 de ani!