Ten curat și tunsoare nouă: 10 condiții simple ca o femeie să devină mai încrezătoare

Potrivit rezultatelor ultimelor cercetări, pentru femei, un ten curat este condiția nr.1 ca să se simtă bine. Iar dacă mai adăugăm slăbitul și părul aranjat, atunci încrederea poate atinge cote maxime.

Potrivit publicației The Sun, un studiu realizat cu participarea a 2 mii de femei a arătat că în Top 10 lucruri care o fac pe femeie mai sigură pe sine se include: părul spălat și aranjat; silueta; tenul sănătos; bronzul; o tunsoare nouă; tenul luminos; ochii odihniți; corpul tonifiat și lipsa părului pe față și pe corp.

Rezultatele sondajului au mai arătat că silueta tonifiată și lipsa imperfecțiunilor pe față garantează o dispoziție mai bună reprezentantelor sexului frumos. În timp ce – pielea uscată, cearcănele și kilogramele în plus le fac pe femei mai timide și mai neîncrezătoare. La factorii negativi se mai adaugă ridurile, acneea și părul pe corp.

Sursa principală a nesiguranței la majoritatea dintre femei rămân a fi rețelele sociale, care influențează inevitabil nivelul de autoapreciere al acestora. La fel, aproape 23% dintre respondente au recunoscut că o influență majoră o are și părerea partenerului. Totodată, 48% dintre doamne au precizat că și aprecierea persoanală contează foarte mult, fiecare a cincea femeie spune că nu-i place cum arată în fotografii. Mai mult, 37% dintre femei nici nu vor să iasă din casă nemachiate.

Lisa Mason-Poyner, directorul serviciilor medicale sk:n, care a comandat acest studiu sociologic, explică: „Rezultatele arată cât de neprotejați sunt oamenii astăzi. Bărbații și femeile de toate vârstele suferă de neîncredere în forțele proprii. În epoca rețelelor sociale și a comparației permanente cu alții și cu propria persoană consumatorii sunt mereu în căutarea informațiilor referitoare la modul în care să-și ridice nivelul de autoapreciere.”