Te vor întineri instantaneu: 4 modele de tunsori, perfecte pentru femei 40+

Femeia este o ființă uimitoare. Ea este asemenea naturii  – imprevizibilă și frumoasă indiferent de anotimp. Dar la fel cum natura se schimbă odată cu succesiunea anotimpurilor, așa și femeia vrea să fie fermecătoare de fiecare dată în mod diferit.

În interiorul fiecărei femei, indiferent de vârstă, pe lângă doamna înțeleaptă și matură, se regăsesc întotdeauna și o fetiță fără de griji, și o tânără cochetă, și o femeie fatală. Dar odată cu trecerea timpului, din cauza diferitor circumstanțe, majoritatea femeilor uită de existența acestora și își pierd îndrăzneala și vigoarea – principalii tovarăși ai tinereții.

Însă prospețimea de odinioară oricând poate fi reanimată prin schimbarea coafurii! O tunsoare nouă te va ajuta să arăți și să te simți mai tânără, îți va crește încrederea în sine și pofta de viață și nu va trece neobservată de sexul opus.

Citește și: Împrospătează și întineresc: 40 modele de tunsori scurte, actuale în 2021!

Tunsori care întineresc femeile

Potrivit stiliștilor, odată ce ai trecut de 40 de ani, schimbarea tunsorii trebuie să devină un ritual sezonier obligatoriu. Într-o lună, părul tău crește cu aproximativ 1,5–2 cm, așa că timp de un sezon poate crește suficient de mult pentru a experimenta îndrăzneț cu stilul.

Prin urmare, dacă ai curajul să le încerci, am pregătit pentru tine tocmai 4 modele de tunsori care îți vor sublinia grația și rafinamentul și te vor face să pari mai tânără cu 5-10 ani!

Tunsori pentru femei de 40 de ani

Dacă ai fața mică și trăsături expresive ale chipului, îți sugerăm să atragi atenția la tunsoarea pixie, care este mai actuală ca niciodată în 2021. Șuvițele scurte de la spate îți vor permite să lași urechile descoperite, iar bretonul oblic va muta accentele spre gât, sprâncene și pomeți.

Prin urmare, dacă ai părul drept și subțire, iar gâtul grațios și lung – nu ezita să-ți faci această coafură. Și dimpotrivă, dacă ai fața rotundă și părul ondulat – e mai bine să o treci cu vederea.

Citește și: Demonstrat științific: 7 tunsori care te întineresc cu 10 ani!

Tunsori care întineresc cu 10 ani

Tunsoarea carre se bucură de încrederea femeilor din întreaga lume datorită universalității și versatilității sale, ceea ce înseamnă că se potrivește tuturor femeilor și poate fi adaptată la orice ținută. Carre-ul poate fi scurt sau alungit, cu breton sau fără, pentru păr ondulat sau drept.

Există o multitudine de variații ale acestei coafuri, dar după 40 de ani, stiliștii recomandă varianta cu breton, deoarece bretonul maschează eficient ridurile de pe frunte, una din principalele amprente ale vârstei.

În plus, bretonul întotdeauna adaugă îndrăzneală și strălucire oricărui look și uneori e suficient să modifici doar această componentă pentru a-ți actualiza în totalitate stilul.

Citește și: Scapă de prejudecăți: 6 tunsori scurte pentru femeile care vor cu adevărat o schimbare!

Coafuri femei 40 de ani

O altă tunsoare care îți poate reîmprospăta complet imaginea și este super actuală în prezent, deși a fost inventată în 1909, este tunsoarea bob. Apropo, dacă intenționezi să-ți faci o asemenea coafură, fii atentă la nuanța pe care o alegi. Potrivit stiliștilor, tunsorile scurte cu breton rupt trebuie vopsite în 2 culori, folosind tehnicile balayage, babylights, shatush și altele.

Tunsori femei peste 60 de ani

Iar femeilor care nu iubesc să se coafeze mult timp le recomandăm o tunsoare “capac”, care seamănă cu pixie, dar e o versiune cumva mai conservativă a acesteia, ce nivelează armonios trăsăturile feței și merită purtată în special vara.

Citește și: Tunsori pentru păr închis: 11 modele superbe pentru femei trecute de 50 de ani!

Care dintre aceste tunsori ți-a plăcut cel mai mult și de ce? Ne interesează foarte mult părerea ta, așa că nu uita să te împărtășești în comentarii!