Te vor face mai tânără: 10 ținute elegante pentru femei de 60 de ani

Cu toate că multe femei consideră stilul alb-negru plictisitor, experiența arată că un look proaspăt și expresiv poate fi creat chiar și din nuanțe neutre, precum negru, alb și gri, mai ales când există un joc de contraste sau hainele au un fason neobișnuit. Contrastul întotdeauna întinerește. Iată 10 fasoane care te vor convinge că nu există nimic mai elegant decât o ținută alb-negru.

Ținute alb-negru pentru femei de 60 de ani

Culoarea albă întinerește chipul și împrospătează imaginea unei femei, făcând-o vizual mai ușoară. Iar negrul e completarea perfectă pentru alb. Stiliștii spun că cel mai bine e să îmbraci pantaloni închiși cu un top de culoare deschisă.

Țesătura albă reflectă o parte din lumină spre față, mascând ridurile de expresie și pungile de sub ochi. Prin urmare, încearcă să îmbraci bluze în tonuri cât mai apropiate de alb. Strictețea lor poate fi diluată cu ochelari de soare, cu o eșarfă sau cu un ruj expresiv.

Poți îmbrăca și un top negru, dar ai grijă ca o parte din piept să rămână la vedere, pentru a nu îngrela imaginea. Decupajele sunt o modalitate excelentă de a crea un look senzual și tentant, fără a arăta deplasat. E important să găsești echilibrul dintre eleganță și senzualitate.

În loc de un decolteu adânc, îți poți sublinia pieptul printr-un decolteu asimetric, care lasă un umăr gol, printr-un decolteu larg, până sub nivelul claviculei sau un decolteu modest în formă de V.

E suficient să renunți la decolteu și efectul e altul. Imaginea devine mai grea. Noroc de ochelari, machiaj și culoarea deschisă a părului, care corectează impresia.

Mulți oameni asociază rochiile negre cu doliul și înmormântarea. Pentru a dilua din sobrietatea lor, alege o rochie croită lejer, cloș, cu zone descoperite, și nu uita să o completezi cu accesorii.

Dacă ești suficient de îndrăzneață, iar silueta îți permite acest lucru, poți îmbracă o haină cu animal print. Aceasta te va scoate în evidență și îți va împrospăta aspectul. Rochiile libere, cu imprimeu leopard (alb-negru) arată minunat cu ochelari, pantofi și cordon de culoare neagră.

Un look delicat și feminin poate fi creat nu numai cu rochii sau fuste, ci și cu pantaloni. Pantalonii clasici fac pereche minunată cu un sacou de aceeași nuanță și o bluză în dungi orizontale, bicolore.

Și nu uita de accente. Dacă ținuta ți se pare mult prea conservativă și plictisitoare, folosește o poșetă colorată pentru a adăuga stilului expresivitate.

Citește și: Femeia la 60 de ani: 4 detalii care te fac mai frumoasă și alte 4 pe care trebuie să le eviți!