Te vor face elegantă: 8 trucuri vestimentare care îți vor face gâtul mai lung!

Din cele mai vechi timpuri, femeile cu gâtul lung erau considerate mai frumoase și mai elegante decât celelalte. Un gât de lebădă – suplu și neridat, a fost dintotdeauna un atribut al feminității. Dar ce să facă femeile care au gâtul scurt? Din păcate, deseori ele devin subiect de bârfe și glume. Mai ales când vorbim de celebrități.

Oamenii încă nu au înțeles că e stupid să râzi de fizicul altora și că standardele sunt doar un mit. Chloe Moretz și Brigitte Macron au simțit asta pe propria piele. Din fericire, ele au învățat să ascundă acest “neajuns”. Iată cum le-a reușit acest lucru.

#1. Fă-ți o tunsoare scurtă

Încearcă o tunsoare pentru păr scurt. Dacă tunsorile ultrascurte, în stil băiețesc, sunt prea radicale pentru tine, îți recomandăm o tunsoare carre până la umeri, după exemplul lui Brigitte Macron sau un bob-carre fin, ales de Chloe Moretz. Mai jos poți vedea cum podoaba capilară influențează lungimea gâtului. Diferența este considerabilă.

#2. Prinde-ți părul în coadă

Dacă nu ești gata să renunți la păr lung, o soluție este să-l strângi într-un coc elegant sau într-o coadă de cal. Coada creează o linie verticală la spate, care face gâtul să pară mai lung. Iar cu un decolteu corect, efectul este și mai pronunțat.

#3. Alege un decolteu în formă de V

Dacă tot am vorbit de decolteu, să știi că acest element este foarte important. De el depinde lungimea și aspectul gâtului tău. Această formă a decolteului prelungește vizual gâtul, făcându-l să pară mai grațios și mai lung. Același efect poate fi obținut dacă deschei doi nasturi de la cămașă.

#4. Nu uita de guler

Iar dacă nu îți place să porți decolteuri expresive, alege un guler care creează un efect asemănător și niciodată nu încheia cămașa până la capăt. O parte din piept întotdeauna trebuie să rămână la vedere, pentru a prelungi vizual gâtul.

#5. Poartă accesorii și bijuterii lungi

Un alt truc care îți va alungi vizual gâtul. Colierele, mărgelele, pandantivele și lănțișoarele fine – toate joacă în folosul tău. Dar evită eșarfele și bijuteriile masive, care acoperă prea tare gâtul.

#6. Renunță la eșarfe sau poartă-le corect

Aceasta este una dintre cele mai populare greșeli. Cea mai simplă modalitate de a-ți face gâtul să pară mai lung este să renunți la eșarfe. NU și iarna – sănătatea este mai importantă decât opinia celorlalți. Iarna îți recomandăm să alegi eșarfe în tonuri moi, pastelate, apropiate de nuanța naturală a pielii sau de aceeași culoare cu îmbrăcămintea exterioară. Ele nu taie imaginea atât de brusc. De asemenea, poți să cobori linia inferioară a eșarfei pentru a crea senzația unui gât mai lung.

#7. Îmbracă haine în tonuri pastelate

Culorile pastelate, apropiate de nuanța firească a pielii, îți avantajează gâtul și tonalitatea feței, în timp ce culorile întunecate, precum albastrul și negrul, subliniază imperfecțiunile tenului și îți fac gâtul să pară mai scurt.

#8. Poartă cercei lungi

Lungi și subțiri – iată cum trebuie să arate cerceii dacă vrei să corectezi acest neajuns.

Citește și: Femeia îngrijită arată mai tânără: 7 reguli ale unei femei îngrijite!