Te vor face elegantă: 5 modele de rochii pentru femei 40+

Rochia este sinonim cu feminitatea. Această piesă vestimentară a stat la baza garderobei pentru femei din cele mai vechi timpuri. Și nu contează dacă ești zveltă sau plinuță, blondă sau brunetă, tânără sau bătrână – există modele elegante pentru fiecare femeie. Iată 5 tipuri de rochii care arată superb pe femei de 40 de ani.

1. Rochia lungă de vară

În ultimii ani, tot mai multe femei renunță la rochiile scurte, deasupra genunchiului, în favoarea rochiilor lungi, până la glezne sau chiar până la podea. Un asemenea look arată romantic, elegant și tentant. O rochie lungă este universală și versatilă, adică se potrivește aproape tuturor femeilor și poate fi folosită pentru a crea diferite ținute – pentru birou, restaurant, plimbare în parc, facultate etc.

2. Rochia în formă de A

Rochia în formă de A este o soluție cu adevărat salvatoare. Ea ajută enorm dacă ai șolduri generoase, deoarece subliniază talia și o face să pară foarte subțire. În afară de asta, rochia ascunde șoldurile și echilibrează ținuta. Acest model îți va pune în valoare delicatețea și te va face să pari mai slabă. Alegerea perfectă la 40+.

3. Rochia petrecută

Rochia petrecută este o alegere excelentă pentru femei plinuțe, deoarece le corectează vizual silueta. Talia înaltă te va ajuta să pari mai zveltă, iar croiala liberă îți va masca burtica, aripioarele și colăceii. În ceea ce privește cromatica, îți sugerăm să alegi modele monocrome sau cu printuri tradiționale (buline, dungi, carouri).

4. Rochia cămașă

Unul dintre cele mai elegante și feminine modele este rochia de tip cămașă. Rochia cămașă a fost creată de Coco Chanel, reinventând cămașa pentru bărbați, care era mult prea lungă pentru corpul fragil al femeii. Astăzi, rochia cămașă e purtată în toată lumea, fiind considerată un atribut al feminității.

5. Rochia cu fantă

Rochiile cu fantă sunt bune din două motive. În primul rând, fanta creează o linie verticală, iar liniile verticale fac picioarele să pară subțiri. Iar în al doilea rând, fanta dezgolește piciorul și mută accentul de pe șolduri spre gambe. Accent, de multe ori, câștigător. O astfel de rochie îți va crește încrederea de sine și te va evidenția din mulțime.

Citește și: Nu le mai purta: 7 piese vestimentare care îți omoară feminitatea!