Te vor face elegantă: 10 tendințe din trecut, care sunt din nou la modă!

Vintage este un concept nou în industria modei și constă în reinventarea hainelor care erau purtate în urmă cu un secol. De regulă, sunt considerate vintage hainele purtate în anii ’20–’70 ai secolului trecut, dar stiliștii spun că sunt vintage și hainele purtate acum 20–30 de ani. Iată 10 tendințe care au fost foarte populare în trecut, iar astăzi au reînviat.

1. Pantalonii evazați

Pantalonii evazați au cunoscut vârful popularității la mijlocul anilor 60. Prin urmare, ei îți vor da un aer romantic, cochet și elegant. Și în timp ce pantalonii skinny completează lista de anti tendințe, varianta cloș devine din ce în ce mai populară.

2. Stilul gofre

Gofre este o tehnică de ondulare a părului, în zigzag-uri mici, care adaugă volum coafurii. Pentru prima dată astfel de coafuri au apărut în anii 70, fiind inspirate de la popoarele africane. În anii 90 stilul a revenit în tendințe, iar peste 30 de ani a fost reinventat.

3. Colierul Chocker

Acest accesoriu a fost popular în anii 50, a revenit în forță la începutul anilor 2000, iar în 2021 este din nou la modă. Unii stiliști consideră stilul vulgar, dar totul depinde de fasonul pe care îl alegi. Lady Di și Halle Berry au demonstrat că lanțul pe gât poate arăta grațios.

4. Nuanțele acide

Nuanțele acide au fost populare în anii 90. La un moment dat, verdele acid apărea în colecțiile tuturor caselor de modă (în imagine Givenchy), iar pentru femeile care preferă nuanțe moi, designerii au inventat o paletă specială în tonuri pastelate. În ultimii ani, acidul a revenit în tendințe datorită lui Billie Eilish și altor vedete.

5. Tunsorile cu șuvițe suspendate

La începutul anilor 2000, tunsorile cu două șuvițe, de o parte și de alta a feței, erau considerate ultimul cuvânt în modă. Cu timpul, stilul a fost depășit. Din fericire, în ultimii ani tunsoarea a fost reinventată, devenind un atribut al eleganței și feminității (Vezi Dua Lipa și Emily Ratajkowski).

6. Crop topurile bralette

Această piesă vestimentară a stârnit multe controverse. În anii 2000, crop top-ul arăta vulgar și provocator, dar în continuare era purtat. Acum, stilul a fost puțin reinventat și a căpătat un aspect mai elegant, dar controversele nu au dispărut nicăieri. “Pentru că nu se cuvine unei femei să umble cu buricul la vedere.”

7. Aripioarele

Una dintre cele mai ciudate tendințe din anii 2000 se pare că mai are ceva de spus. Ținutele cu pene, care păreau o relicvă cu doar câțiva ani în urmă, strălucesc acum nu doar pe podiumuri, ci și pe covoarele roșii.

8. Centurile accentuate

Ceea ce ieri era de modă veche, astăzi este super stilat. Cu timpul, centurile au devenit mai subțiri și mai elegante, numai bune pentru a sublinia talia unei femei.

9. Ținutele din piele

Pielea nu se demodează niciodată, dar are nevoie de pauze pentru a se regrupa și a reveni în tendințe într-o formă nouă. Iată cum au evoluat ținutele din piele de-a lungul timpului.

10. Fundițele pentru păr

Acest articol vestimentar a fost popular și în anii 20, și în anii 60, și în anii 90, și revine cu regularitate în tendințe. Se schimba doar forma și fasonul. Fundițele pentru păr au fost asociate dintotdeauna cu feminitatea și delicatețea.

Citește și: Pantaloni la modă în 2021-2022: 30 de modele superbe pentru toate gusturile!