Te vor arăta cu degetul: 8 tunsori care nu se mai poartă în acest sezon!

Moda se schimbă atât de repede încât e imposibil să ții pasul cu ea. Îți poți schimba la nesfârșit garderoba și oricum vei rămâne în urmă. Același lucru e valabil pentru coafură. Poți încerca cele mai stilate și elegante tunsori, dar dacă nu ai ținut cont de forma feței, tonalitatea tenului și starea părului tău – degeaba le-ai încercat.

Dacă mă întrebi ce este la modă astăzi, voi răspunde totul și nimic. Dar pot să-ți spun cu certitudine ce nu e la modă. Am întrebat un stilist ce tunsori nu se mai poartă în acest sezon și iată ce răspuns am primit.

1. Tunsorile complexe

Tunsorile mult prea sofisticate arată deplasat și pretențios. Nu uita că astăzi e la modă naturalețea și stilul minimalist. O coafură precum cea de mai jos nu se încadrează nicicum în această formulă. În plus, nu este practică, pune presiune pe rădăcini și e greu de întreținut.

2. Părul prins în coc

Astfel de tunsori se potriveau de minune pe vremea când erai studentă la facultate și te puteai lăuda cu un păr lung, rezistent și elastic, dar și cu o piele netedă ca zăpada. Dar când ai o vârstă și își fac apariția ridurile de expresie și pungile de sub ochi, părul prins în coc e periculos. O astfel de tunsoare scoate în evidență imperfecțiunile tenului și ale părului și pune presiune pe rădăcini.

3. Coada de cal cu volum în creștet

Astăzi e la modă naturalețea. De aceea, tunsorile cu volum artificial în creștet nu arată la locul lor. Dacă nu vrei să arăți ca o divă pop a anilor 2000, evită astfel de tunsori.

4. Tunsorile cu breton drept și gros

Acest stil este învechit și plictisitor. Bretonul drept scoate în evidență lipsa volumului, acoperă prea tare fruntea și face fața să pară masivă și greoaie. Prin urmare, îți recomandăm să încerci coafuri cu breton asimetric, care descoperă o parte din frunte, adăugând feței prospețime și rafinament.

5. Evidențierea clasică

Tehnicile tradiționale de evidențiere a părului au pierdut terenul în fața tehnicilor moderne, precum ombre, balayage, california, shatush, bronding și altele. Iar unii stiliști afirmă că și stilul ombre este în pericol. Deși nu putem numi o astfel de coafură demodată – dacă vrei să ieși în evidență, cu certitudine ai nevoie de un fason mai original.

6. Tunsorile cu efect umed

Tunsorile cu efect umed scot în evidență obrajii, bărbia dublă și îngrelează trăsăturile feței. Sugestia noastră e să renunți la acest stil în favoarea tunsorilor aerate și ușor neglijente.

7. Tunsorile simetrice cu breton rar

Simetria arată pedant și plictisitor. Dacă vrei să ai un look stilat și contemporan, fă-ți o tunsoare asimetrică. Asimetria este cheia către un look romantic, feminin și ademenitor.

8. Tunsorile cu tâmple rase

Acest stil a fost creat pentru femeile îndrăznețe și sigure de sine, care vor să-și sublinieze independența și tăria de caracter. Tâmplele rase, tranzițiile netede și lipsa volumului pe creștet – cu siguranță te vor scoate în evidență. Dar în același timp, îți vor omorî farmecul și feminitatea. Există o groază de tunsori originale, care arată mult mai grațios și feminin.

Citește și: Tunsoarea Aurora pe diferite lungimi: cea mai elegantă tunsoare din acest sezon!