Te va face mai tânără: stiliștii au numit nuanța perfectă la 40+

Culoarea părului este la fel de importantă ca tunsoarea în sine. Nuanța potrivită îți poate șterge niște ani de pe chip sau, dimpotrivă, te poate îmbătrâni. Nu e de mirare că în ultimul timp tot mai multe femei își vopsesc părul blond.

Blondul întinerește chipul, împrospătează imaginea și diluează bine imperfecțiunile tenului. Iar una dintre cele mai populare variante de blond este blorange. Hai să vedem prin ce se deosebește această culoare și de ce este atât de populară.

Culoarea blorange pentru păr

Blorange este un amestec delicat de blond și portocaliu, care amintește de culoarea piersicii și este unul dintre cele mai expresive tonuri pastelate. Blorange îți pune la dispoziție o paletă bogată și delicată de nuanțe – începând cu tonuri simple și terminând cu nuanțe sofisticate, expresive, dar neagasante. Trendul a fost dat de Hailey Baldwin și Georgia May Jagger, două super modele care s-au vopsit neașteptat în blorange, adică nici blond, nici roșcat.

Imediat a reacționat și Emma Roberts, care încercat toate valențele culorii blorange în mai puțin de jumătate de an. Aceasta îți va împrospăta imaginea, adăugând coafurii reflexe de tonalitate diferită, de la zahăr ars, bej, teracotă, până la blond și șaten auriu. Nuanța luminează pielea și se potrivește în special femeilor cu tonalitate caldă a pielii (fața rumenă, ușor arsă de soare sau cu pistrui). Dar pe exemplu acestor fete, observăm că și contrastul dă bine.

Cui i se potrivește culoarea blorange?

Potrivit Juliei Anderson, colorist de top al mărcii Color.Me by Kevin.Murphy, blorange e binevenit în două cazuri:

– Pentru femei cu ten rece (piele de porțelan, ochi albaștri) sunt bune nuanțele delicate de cupru cu adaos de blond căpșună sau roz perlat.

– pentru femei cu ten cald (piele măslinie, pistrui, ochi căprui) e bună nuanța piersicii și tonurile suculente de portocaliu. (Vezi ambele mai jos).

Dacă ai părul întunecat, un stilist bun îl va trata mai întâi cu agent de iluminare, pentru a face tranziția mai fină, altfel pigmentul natural va fi mult prea vizibil, creând efectul de păr murdar. Îți recomandăm să atragi atenția la tehnicile moderne de vopsire a părului, în special la ombre și sombre, care fac un degrade natural de culoare și facilitează tranziția. De altfel, iată cum arată un blorange reușit pe brunete.

Părul vopsit în această culoare trebuie îngrijit cu filtre UV și antioxidanți. Iar ca pigmentul să nu-și piardă saturația, îți sugerăm să faci rost de un balsam bun anume pentru această culoare.

Citește și: De ce femeile singure, fără copii, sunt mai fericite decât cele care au o familie?