Te scapă de angină sau diaree: 7 motive serioase să îndrăgești rodia chiar acum

Aceste fructe, pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, dețin un spectru larg de componente benefice pentru organism și chiar terapeutice. Și sunt bune nu doar semințele, dar și structurile de susținere sau coaja.

Uite 7 motive ca să o consumi cât mai des.

1. Sucul de rodie crește nivelul hemoglobinei. Cei care o au scăzută e indicat să bea câte jumătate de pahar cu suc proaspăt de rodie diluat cu apă, cu 30 de minute înainte de masă, de 3 ori pe zi. Cura va dura 2 luni.

2. Consumul de rodie este benefic pentru persoanele care suferă de diabet. Pentru a scădea nivelul de zahăr în sânge, aceștia pot consuma câte 60 de picături de suc de rodie de 4 ori pe zi, înainte de masă.

3. Sucul de rodie sau decoctul de coajă de rodie dezinfectează cavitatea bucală și gâtul în caz de angină, faringită sau stomatită. Totodată, are și un efect analgezic.

4. Semințele de rodie sunt foarte bune pentru cei ce suferă de hipertensiune arterială. Este suficient să mănânce câte 20 de semințe de rodie pe zi ca să prevină creșterea tensiunii arteriale. La fel, semințele de rodie ajută și la reglarea echilibrului hormonal în organism.

5. Procesele inflamatorii în organism pot fi oprite cu ajutorul următorului remediu: Fierbe într-un pahar cu apă, timp de 30 de minute, 2 lingurițe de coajă de rodie mărunțită. Diluează lichidul obținut cu un pahar de apă fiartă și ia câte 50 de g de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mâncare.

6. Rodia și coaja de rodie opresc diareea la maturi și copii. Celor mici li se dă câte 50 de grame de suc de rodie diluat cu apă, iar adulților – praf de coajă de rodie uscată: de 3 ori pe zi câte o treime de linguriță.

7. Rodia poate alunga paraziții intestinali din organism. Pune la înmuiat în 400 ml de apă 50 de g de coajă mărunțită de rodie, pentru 6 ore. Apoi, la foc mic se fierbe acest amestec până ce cantitatea de lichid se reduce în jumătate. Remediul obținut se consumă în întregime câte puțin timp de o oră, iar apoi se ia un laxativ.