Te îmbătrânesc sau te ridiculizează: 8 culori la care să renunți după 50 de ani

Frumusețea feminină devine cu anii mai onorabilă, cu mai multă eleganță și cu mai puțină extravaganță. După 50-60 de ani, statutul femeii presupune o serie de limite și mai puține posibilități în ceea ce privește alegerea coafurilor și a vestimentației. Pentru ca să arăți bine și la o vârstă înaintată, renunță la culorile care te pot îmbătrâni.

Verde olivă sau kaki

Această culoare este capabilă să transforme chiar și cea mai îngrijită și eclipsantă femeie, în una care pare bolnavă. Femeile care preferă culoarea olivei arată mai triste și mai bătrâne. Unicile care și-l pot permite sunt cele cu păr de culoarea mierii și cu un ton transparent al tenului. Pentru celelalte, o alternativă bună sunt hainele de culoarea mentei.

Roz fucsia

Rozul intens și aprins nu va înfrumuseța o femeie de 60 de ani. Va arăta vulgar și ridicol. Pentru a înțelege mai bine, imaginează-ți cum ar arăta păpușa Barbie la 60 de ani.

Dacă nu vrei să renunți la această culoare, o poți alege în cazul accesoriilor ( pantofi, geantă), însă doar în nuanțe pastelate.

Violet

Toate nuanțele de violet ne influențează tonul pielii. Femeile cu piele palidă vor obține un chip bolnăvicios, iar ridurile vor deveni și mai accentuate. Pentru a nu-ți afecta înfățișarea, optează doar pentru violetul închis și numai în partea de jos a ținutei (fustă, pantaloni).

Portocaliu

Culoarea portocalie redă femeii în vârstă o natură impulsivă. Ținutele în aceste nuanțe „îngălbenesc” fața, accentuează aspectul neuniform și roșeața. Poți opta pentru o astfel de culoare doar în cazul bijuteriilor, genților, însă îndreaptă-ți mai mult atenția spre nuanțele de piersică.

Maro

Cafeniul îmbătrânește chiar și tinerele de 20 de ani. El te face să arăți depresivă. Există doar câteva nuanțe de maro care pot să te avantajeze: bej, cream sau cappuccino.

Gri

Griul care nu este combinat cu altă culoare, arată plictisitor. El o poate face invizibilă pe orice femeie. Această culoare accentuează imperfecțiunile pielii și o face pe femeie să arate obosită. În stilul office, griul necesită a fi combinat cu haine deschise sau aprinse la culoare.

Negru

Deși poate fi prezent în ținute, acesta trebuie să fie cât mai îndepărtat de față. Ținutele  total black te vor face să arăți palidă. Combină negrul cu accesorii mai colorate: eșarfe, curelușe, broșe.

Bordo

Această culoare îți poatea adăuga cel puțin 5 ani. Dacă îți place totuși foarte mult, alege-o în cazul pantalonilor și a fustelor, așa încât să fie mai departe de față. Bordo se combină bine cu bluze cream, galben muștar și cappuccino.