Te îmbătrânesc prematur: 7 tunsori care te transformă în bunicuță

Tunsoarea dă tonul întregii ținute. Fără un păr îngrijit, chiar și cea mai stilată ținută va arăta deplasat. O tunsoare bună, în armonie cu ovalul feței și tonalitatea pielii, te poate întineri cu 5-10 ani. Dar nu-i atât de ușor să o găsești. Și deseori, în loc să arătăm mai tinere, ajungem să arătăm mai bătrâne. Iată 7 tunsori la care ar trebui să renunți.

1. Tunsorile pentru păr lung

Uită de tunsorile pentru sirene dacă ai trecut de 50 de ani. Cu vârsta părul nostru își pierde farmecul de odinioară. Firele încărunțesc și devin mai fragile, părul își pierde volumul, iar rădăcinile nu mai sunt la fel de rezistente și elastice precum erau adineauri. O tunsoare pentru păr lung pune în lumină toate aceste defecte. Pentru a purta păr lung, el trebuie să fie cel puțin la fel de îngrijit precum la doamna din imaginea de mai jos.

2. Bretonul drept și gros

Acest stil este învechit și plictisitor. Bretonul drept scoate în evidență lipsa volumului, acoperă prea tare fruntea, făcând fața să pară masivă și greoaie. Mai ales când completează o tunsoare cu efect umed. Prin urmare, îți recomandăm să încerci coafuri cu breton asimetric, care descoperă o parte din frunte, adăugând feței prospețime și rafinament.

3. Tunsorile tinerești

Unele femei trecute de 50 de ani confundă tunsorile tinerești, cu cele care întineresc. Unele tunsori arată bine numai la 30 de ani. Nu e cazul să le repeți, pentru că în loc să te facă mai tânără, vor evidenția și mai mult prăpastia dintre tunsoare și aspect. Dacă nu vrei să arăți deplasat, alege tunsori care întineresc. Le găsești la final de articol.

4. Tunsorile complexe

Tunsorile mult prea sofisticate arată deplasat și pretențios. Nu uita că astăzi e la modă naturalețea și stilul minimalist. O coafură precum cea de mai jos nu se încadrează nicicum în această formulă. În plus, este neconfortabil să o porți, pune presiune pe rădăcini și e greu de întreținut.

5. Tunsorile cu volum

Coafura Babette și alte tunsori cu volum pentru păr mediu și lung arată deplasat și neinspirat după 50 de ani și te fac să arăți mai bătrână. Nici măcar Brigitte Bardot nu se încumeta să poarte asemenea tunsori la bătrânețe, fiindcă efectul era mult prea respingător.

6. Părul prins în coadă sau în coc

Astfel de tunsori se potriveau de minune pe vremea când erai studentă la facultate și te puteai lăuda cu un păr lung, rezistent și elastic, dar și cu o piele netedă ca zăpada. Dar după 50 de ani când își fac apariția ridurile de expresie, petele maronii și pungile de sub ochi, părul prins în coadă sau în coc nu face decât să evidențieze toate aceste “cadouri”.

7. Tunsorile ultra scurte

În general, tunsorile scurte sunt binevenite în rândul femeilor trecute de 50 de ani, dar evită extremele, deoarece tunsorile prea scurte descoperă fruntea, tâmplele și pomeții; atrag atenția la riduri și pungi de sub ochi și te fac să arăți mai bătrână.

Citește și: Stiliștii au numit cele mai bune tunsori care întineresc la 50 de ani!