Te îmbătrânesc prematur: 7 lucruri care te transformă în bunicuță!

Toate femeile vor să fie tinere, elegante și atrăgătoare. Iar la 50+, vor și mai mult. Dar goana după tinerețe este periculoasă. Și atunci când ajung la o vârstă elegantă, când nici bătrâne nu pot fi numite, dar nici tinere nu mai sunt, multe femei fac greșeli care în loc să le facă mai tinere, le fac să arate și mai bătrâne. Iată o parte din ele.

#1. Tunsoarea

Tunsoarea dă tonul întregii ținute. O tunsoare bună îți poate împrospăta nu numai chipul, ci și starea de spirit. Iar una neinspirată, dimpotrivă – poate adăuga ani, chiar și acolo unde ai fi putut scade. Evită tunsorile cu cărare dreaptă pe mijloc, tunsorile cu breton drept, părul prins în coc, tunsorile cu efect umed și tunsorile dense cu prea mult volum. Toate aceste stiluri îmbătrânesc.

#2. Machiajul

Concentrează-te pe o singură zonă atunci când te machiezi, de exemplu, pe ochi, pe buze sau pe pomeți, nu pe toate simultan. Un singur accent e suficient. Evită extremele. Prea machiată e rău, fără machiaj e și mai rău. Coco Chanel spunea cu o doză sănătoasă de ironie că o femeie care nu se machiază, are o părere prea bună despre sine. Vrem noi sau nu, machiajul a devenit un adevărat atribut al feminității.

#3. Imprimeurile

Evită imprimeurile complexe, imprimeurile copilărești și stilul animal print. Referitor la cel din urmă, unele femei încă mai cred că bărbații apreciază acest imprimeu, considerându-l seducător, dar realitatea este că majoritatea bărbaților îl detestă, iar restul femeilor îl consideră de prost gust și extravagant. În general, evită imprimeurile complexe și extravangante. Ținutele simple și laconice întotdeauna au arătat nobil și elegant.

#4. Hainele lipsite de formă

Hainele oversize sau lipsite de formă, care în teorie ar trebui să-ți ascundă imperfecțiunile siluetei, în practică au un efect total opus. Ele te fac să arăți mai mare, te lipsesc de expresivitate și îți îngreunează imaginea. În consecință, ajungi să arăți mai bătrână. Sfatul nostru e să îmbraci haine cu o mărime mai mare, nici mai mult, nici mai puțin.

#5. Bijuteriile

Excesul de bijuterii este asociat cu bătrânețea și absența bunului gust. Astăzi e la modă stilul laconic, cu 1-2 accente minimaliste, care să-ți sublinieze rafinamentul. De fiecare dată când văd femei 60+ cu bijuterii masive, îmi amintesc de legendarul film de animație japonez Călătoria lui Chihiro (2001) și înfricoșătoarea Yubaba.

#6. Poșeta lipsită de formă

Cu cât e mai mică geanta, cu atât este mai elegantă. De ce? Pentru că o geantă mică e asociată cu delicatețea, rafinamentul și feminitatea. E greu să asociezi o geantă de tip poștaș cu acestea valori. Și e și mai greu să asociezi cu feminitatea o geantă enormă, lipsită de formă.

#7. Pantofii bătrânești

Pantofii greșiți pot transforma orice femeie într-o femeie în vârstă. Din fericire, astăzi există sute de modele din care să alegi. Modele care nu costă un pumn de bani. De ce să alegi dintre toate anume “pantofii bunicii”?

Citește și: Nu știi să pozezi? 9 trucuri simple pentru a arăta impecabil în poze!